Tal dia com avui, 1 de Novembre, però de 1982.

1 Novembre 1982. Sabeu, que ens agrada fer pinzellades de la història de la nostra afició. Que ens agrada, en forma de petits detalls, repassar la història del mon de la Automoció, Patrimoni Industrial Mundial.

I en aquesta ocasió, no farem el contrari.

Avui, dia de tots sants, dia que recordem els nostres sers estimats, també us en regalarem una.

Normalment, us comentem quelcom d’un vehicle en concret. Alguna presentació o fita. En aquest cas, no deix de ser una fita, però més a nivell de objectiu empresarial i de ambició.

1 de Novembre de 1982

Sabies què tal dia com avui, 1 de Novembre de 1982, Honda, es convertia en la primera empresa asiàtica en obrir una factoria als Estats Units d’America, per produir cotxes Japonesos?

Honda, nesque l’octubre de 1946, de la mà de Souchiro Honda i de Takeo Fujisawa a Hamamatsu, Japó. I va néixer dedicada al mon de les dues rodes, com molts dels fabricants. Però a diferencia de molts, segueixen amb les motos sembrant i recollint èxits.

No va ser fins el any 1963, que honda va endinsar-se en el mon de les 4 rodes. El primer 4 rodes a sortir de la casa Honda, va ser una petita Pick-up, la T360.

I al mateix any, honda treia el seu primer cotxe, un esportiu com no podia ser d’altra manera, el S500. Com a curiositat d’aquests dos primers vehicles d’Honda, la cadena que porta el moviment de motor al tren del darrera, provinent directa de les seves motocicletes.

I d’aquells orígens, van conseguir convertir-se en el gegant asiàtic dels 80, on es convertiren els primers fabricants de cotxe asiàtics en establir-se a USA. La van obrir a Marysville, Ohio. I sabeu quin va ser el primer vehicle que va sortir d’aquella factoria?

Doncs evidentment, no podia ser un Civic. Sino un model amb bona perspectiva de venta del mercat dels Estats Units d’Amercia. La seva SuperBerlina, el Honda Accord.

salut i benzina

cotxesclassics.cat

media: http://www.earnhardthonda.com/honda-history/

 

Please follow and like us:
0

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*