Tal dia com avui, 1 de Maig, però del 1926 i de 1948.

Es festiu, 1 de Maig, toca una pinzellada de la Història.

I en aquesta ocasió, n’hem trobat un parell d’interessants. Hem de viatjar a dos anys diferents. L’una fa referencia a un model, i l’altre ens va genial en un dia com avui, Dia del treballador.

1 de Maig de 1926.

Aquest dia de Maig de 1926, a la empresa del Sr. Henry Ford, els treballadors estaven de celebració. Després d’unes millores salarials, que es dugueren els any 1914 i 1916, on els sous passaren de 2.34 dollars a 5 dollars la setmana tocava mirar l’horari.

Després de dures negociacions dels treballadors amb la empresa, Henry Ford implantaba a les seves plantes el horari de 40 hores setmanals! I no tocava pas el sou. 

Ford es convertia en una de les primeres empreses a adaptar la seva fabrica a horaris de 40 hores setmanals! I ho feia, tot i les peticions, per una clara visió, que amb menys hores, menys cansament i més efectivitat.

Com sempre, Henry Ford un pas per endavant en la història empresarial mundial.

 

Cap de setmana 30 abril – 1 de Maig de 1948

Tot i que no va ser el 1 de maig, sino el 30 d’abril, si que s’allarga fins al dia en qüestió.

Aquest cap de setmana del 30-1, a Amsterdam, es feia una presentació molt especial.

Al MotorShow d’Amsterdam es presentava per primera vegada, el que esdevindria un producte estrella britànic, el Land Rover Series 1! 

Un vehicle ideat per Maurice Wilks, pensant en feines de granja i camp, però que amb molt poc temps, esdevingué vehicle indispensable per la policia i  exercit. Amb el pas del temps, cotxe de culte arreu del globo.

l’any 1976, sortia de Fàbrica el numero 1.000.000. Tot un vehicle ideat per el camp l’any 1948 però que es convertí en un vehicle d’aventures, expedicions i molt més.

Dues curiositats d’aquest dia en la història i una, pròpia dels dia del treballador.

Feliç dia del Treballador.

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

 

Please follow and like us:
0

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*