Reunió DGT i FEVA, Declaració de intencions.

Ha transcendit aquests dies la reunió mantinguda entre la DGT i la FEVA.

La FEVA va anar a la reunió carregada de propostes, més enllà de les que es refereixen a components medio ambientals.

Una de les grans propostes i reivindicacions de la nostra afició, la correcta catalogació dels nostres vehicles. Una catalogació que no passi exclusivament per tenir una H a la matricula, sino reconèixer als vehicles clàssics com a tal.

En principi, vist de bons ulls per part de la DGT, la catalogació com a clàssics a partir dels 30 anys, amb una pegatina o placa que així ho identifiqui. Per el que s’extreu, s’haurà de solicitar a la FEVA un certificat per la futura expedició de la DGT de la plaqueta.

Clàssics a la ciutat?

Ara bé, i  permeteu-me ser molt escèptic. D’aquí, a assegurar, que els clàssics podran circular per les ciutats del país, hi va un pas i de molt gran.

Els ajuntaments tenen la potestat de restringir la circulació, com, quan i de la manera que creguin convenient.

Els ajuntaments, tenen el respaldo ambiental de restringir l’accés per causas mediambientals. I ho poden fer amb les etiquetes que vulguin.

Que és un pas important que la DGT vulgui reconèixer el nostre patrimoni i el valor que té, totalment d’acord.

De cara als ajuntaments, seguim en el mateix punt. Faltarà per veure si algun ajuntament de les àrees de influencia, baixarà del ruc, i acceptarà aquestes excepcions.

Permeteu-me que sigui escèptic, però no depèn de la DGT el accés a les ciutats. O és que anaven a tenir en compte els resultats de les ITV’s?

Alegrem-nos però no ens sentim victoriosos, la feina grossa encara està per fer.

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*