Indiferent. Anar a AutoRetro i sortir desconcertat.

Indiferent seria la paraula.

Us vam dir que en diríem la nostra en el reportatge de AutoRetro de la setmana passada. Però hem preferit refredar-nos.

Les preguntes son moltes i de molt diferents. Per que els últims anys surto igual, amb preguntes i desconcertat, indiferent i preocupat.

On son els grans expositors del any passat? I parlo dels expositors internacionals si, però també de gent de casa. On estaven? Tenien cotxes exposats per diferents punts, sí, però què els va fer muntar quelcom alternatiu?

Parlant clar, que ha passat per que Auto Storica s’ho muntés magistralment per els seu cantó?

Tot i ja està fred, sí que diré, que el AutoRetro de veritat, el cap de Setmana del 16-19 de Novembre, estava a Sant Boi. Allà si hi havien joies i màgia!

I no és que no m’agradin els 911, si pogués en tindria el garatge ple, però on son aquelles joies? On son les grans marques i els grans cotxes de principis de segle? 

Indiferent, però per què?

Una fira, on podríem parlar de monogràfica de 600 i 911 amb convidats: Serra, Ferrari i Jaguar per dir alguna cosa.

Hi haurà algun agosarat que s’atreveixi a donar la culpa a la situació política del país. Però jo no m’ho empasso. És la involució dels últims anys. Reviseu la edició del 2016 aquí, i compareu.

La part expositiva no representava ni el 10% de la Fira.

La de Recanvis un 20%, 10% els clubs, 10% el corral, 20% activitats i 30% cotxes aficionats. Aquest es el problema real.

Quan el 70% el dediques als clubs, aficionats i activitats, potser has muntat una Festa del clàssic no? Que els aficionats fessin del Pavelló 1, el autèntic punt de trobada i de visita no es just.

No pot ser que siguin els aficionats els que fessin la part expositiva del Saló. El aficionat no ve a fer AutoRetro, ve precisament a ser sorprès i a admirar joies. Per que els aficionats que porten clàssics, ja es coneixen. Es veuen els caps de setmana a les trobades. Ja es coneixen els cotxes entre ells!

Per que farcir d’activitats al exterior enlloc de treballar-te una bona fira interior?

Quin es el problema? Preus per els expositors? Condicions? les dates?

Al final, saber on vas i de on vens és important. Barcelona no és París, ni Detroit d’acord, però potser una mica més que  Mollerussa, Reus o Lleida? I a part dels m2 cada cop son més similars!

I no és, que no gaudís passejant per Auto Retro 2017. Però vaig sortir indiferent, i això em continua preocupant i m’entristeix. Per que cada dia que passa, deixes de anhelar que arribi Autoretro. I cada any que passi, si segueix aquesta involució, deixarà de ser de interès nacional.

Vull el AutoRetro de Veritat.

Jo no vull la Festa del Clàssic de Barcelona, Vull un AutoRetro de veritat. Un Autoretro on la part expositiva representi un 50% i els cotxes dels aficionats un 10%! Un AutoRetro Barcelona amb la ambició de ser Paris i no Mollerussa.

Si vull la festa, ja els hi demanaré als clubs de la ciutat que la organitzin al Ace Café, i segur que la faran ben parida.

Salut i Benzina

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*