Good Bye!, Farväl! Això li diuen a UK i Suècia a la ITV per clàssics.

UK i Suècia. Tal com ho veieu, Suecia com la primera i Gran Bretanya la segona en crear un bon precedent.

Mentre aquí, ens discutim amb les administracions, si podem o no circular, allà doblen l’aposta.

Suècia és el primer país en cuidar bé el patrimoni. Després de 10 anys de feina amb la FIVA han pres aquesta mesura. El govern suec, ha entes que els vehicles històrics i clàssics son un bé patrimonial. Han entes que els que tenen vehicles de col·lecció, no els tenen de qualsevol manera. Han entès, que els vehicles clàssics, històrics i de col·lecció, son bens cuidadíssims. I així ho han demostrat.

UK i Suecia

No parlen si els cotxes han de poder entrar a Estocolm o no. Parlen més clar, i diuen, que els vehicles de més de 50 anys podran demanar la excempció de la ITV. Això es un pas de gegant. Això es entendre, això es saber escoltar als entesos(FIVA) i això es voler fer les coses ben fetes.

Gran Bretanya, per el seu costat, a partir del any que ve, posa en marxa una mesura similar. Els vehicles de mes de 40 anys pordran demanar aquesta mateixa excempció.

PAatrick Rollet, president de la FIVA, celebra els resultats de les negociacions i reunions. Les excempcions no son gratuïtes, els cotxes hauran de passar un control periòdic(a estipular) per experts, però celebra la consciencia de ambdós països en vers els vehicles clàssics. 

I a casa nostra?

I mentrestant, aquí, a casa nostra, la FEVA intentant reunir-se amb totes les administracions. Administracions amb poques ganes de escoltar. La FCVH, en el nostre territori, amb les mateixes reunions intentant fer entendre el que Suecia i UK ja han entès.

És trist, però, una vegada més, aquest país nostre, no agafara els exemples del nord d’Europa, sino que seguirà amb les seves lleis sense base alguna.

UK i Suècia, un bon precedent, per a terres civilitzades.

ho anirem veient.

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*