Tal Dia com avui, 21 de Maig, però de 1901.

Avui, 21 de Maig, és un d’aquells festius que no ho és per tothom.

Però si que hi ha un percentatge important del lectors que estan de festa, i per tant hem fet  la feina.

Així que com és festiu, i així us tenim acostumats, hem buscat en la nostra historia. I com sempre busquem quelcom curios, interessant o poc sabut.

No sempre trobem coses impactants, però sempre hi ha alguna cosa a destacar, amb una historia tant rica i llarga. Podem fer busqueda des de 1769 fins a la actualitat.

Doncs aquesta es la pinzellada per avui.

21 de Maig 1901

Connecticut es converteix en el primer lloc, en establir una regulació de velocitat per els vehicles a motor, així com un protocol de conducció. En ell, hi expressava la obligació del conductor a minorar la velocitat en interseccions. També marcava la velocitat màxima  de 15milles per hora dintre població.

I atenció, la multa si no complies, tota una lliçó. 920$ de la època!

 

Text original:

No motor vehicle shall be run on any highway or public place outside the limits of a city at a speed to exceed fifteen miles and hour, and no such vehicle shall, on any highway or public place within the limits of any city, be run at a speed to exceed twelve miles an hour.

Us deixem la pàgina original del edicite: LINK

Una pinzellada més d’història, aquesta vegada, provinent de Connecticut. Podríem dir, que el 21 de maig, és la primera de moltes que vindran, on la llibertat del conductor quedava reduïda i acotada. Estarien ja pensant en radars a Connecticut?

Salut i Benzina!

cotxesclassics.cat

Biografia:

www.newenglandhistoricalsociety.com

Setting Speed Limits – Today in History: May 21

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*