Bones Notícies de part de la Generalitat

Ús portem la nota de premsa de la roda de premsa de la Generalitat, realitzada per la honorable consellera de Presidència Meritxell Budó.

Font: Gencat

Aprovació de la memòria preliminar per introduir canvis en l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica.

El Govern ha decidit introduir canvis en una doble direcció en l’impost sobre les emissions de CO2. D’una banda, estableix una fórmula per determinar les emissions de les motocicletes que no disposen de fitxa tècnica; i, de l’altra, regular un benefici fiscal per als turismes, furgonetes i motocicletes que són considerats per les federacions com a ‘clàssics’, d’acord amb uns estàndards europeus i internacionals, però que no disposen de matrícula de vehicle històric.

D’acord amb el text aprovat avui, només un 17,4% de les motocicletes que circulen per Catalunya disposen de dades oficials d’emissions de CO2, entre les quals s’inclouen, principalment, les fabricades a partir de l’any 2008. En aquest sentit, en la memòria preliminar es subratlla la necessitat d’establir un mètode que determini les emissions de diòxid de carboni per al 82,6% restant. I més, tenint en compte que d’acord amb la Llei 9/2019, aquest tipus de vehicles meritaran l’impost a 31 de desembre d’aquest 2020. 

D’altra banda, el Govern també vol establir algun tipus de benefici fiscal per als vehicles considerats ‘clàssics’, similar al que existeix per a aquells que ja disposen de matrícula de vehicle històric, d’acord amb l’article 41.5 de la Llei 16/2017 de l’1 d’agost, que els eximeix de pagar l’impost. La consellera ha destacat que “la voluntat d’aquesta nova mesura de reduir la càrrega tributària als vehicles ‘clàssics’ és contribuir a la conservació del patrimoni automobilístic”. A Catalunya s’estima que hi ha uns 10.000 vehicles amb aquestes característiques.

El text de la memòria pública s’exposarà properament a consulta pública i es podrà consultar durant 30 dies al portal Participa.cat de la Generalitat.   

Des de cotxesclassics.cat celebren les notícies tot esperant veure la memòria per entrar en detall.

Seguirem informant!

Salut i Benzina.

Please follow and like us:
error20

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*