Reunió Familiar

De tant en tant, a casa organitzem reunions familiars. Ho fem per presentar nous membres, per aniversaris, per ensenyar novetats, modificacions i per comentar noticies. En aquest cas, com ja ho hem fet en altres ocasions, servia per donar a conèixer noticies que ens arribaren de fora vila, més concretament, de la capital.

La noticia encara era calenta i esperem que encara hagi de madurar, però era una noticia tant cap dalt, que no podíem fer res més que comentar-la i intentar aclarir dubtes a la família. Pensàvem que era millor que els hi arribés per nosaltres no pas per un amic.

Ens vam reunir a la sala gran, tots en semi rotllana, nosaltres al mig per tal de veure’ls a tots de cara. Vam decidir anar directament al grà, deixar-nos estar de floritures, com sempre, més valia que la hòstia en fos una i seca que varies de fluixetes i lubricades.

          Com bé sabeu, el passat 24 de Novembre vaig anar a la capital,  a veure Auto Retro. Sé que algun està molest per que no el vaig prendre amb mi, però és qüestió de rotacions, ja ho sabeu . A la Fira, em van donar una noticia, que he hagut de pair. Amics meus, al 2020 sereu membre non grats a la capital.

Llum i silenci, ens van enlluernar tots amb les seves òptiques disposades amb les llargues i un silenci d’incredulitat regnava arreu.

Varies rafegues de no donar crèdit i tot seguit, bi-cilíndrics, L4’s i algun V6 van començar a rugir protestant, l’un més fort que l’altre. Va arribar un moment que el so era insuportable. Van provocar que el veí, un flamant 600, vingués a veure que coi hi passava. Li van explicar a crits, deixant-lo totalment descompost, això si, es va aparcar sense dir res disposat a escoltar i entendre.

Poc a poc vam aconseguir reconduir la situació, portant altre cop als petits al ralentí , per poder dir quelcom més.

          Com ús he dit, al 2020 no podran entrar a la capital tots aquells nascuts abans del 2000  de gasolina i 2006 de gasoil. Sabem que es una mesura injusta, no la entenem ni la compartim i esperem que aquells que pensen aquestes coses es prenguin el seu temps per madurar-ho tot plegat. Les intencions de la capital, a dia d’avui, son aquestes.

Altre vegada silenci, silenci reflexiu, silenci que sols provoca quelcom inesperat i injust.

          Què els hi hem fet?-preguntaven els petits a cor– Ja no els alegra veure’ns passejar? Ja no somriuen al veure’ns passar? No ens venen a veure quan ens reunim? No els hi venen records d’infantesa ni reviuen batalletes al veure’ns rodar? Què ha passat? Què els hi hem fet? Per què ja no ens volen?

Aquestes van ser les preguntes que hem van retornar, el veí prudent, restava en silenci, expectant.

Què els hi contestem? Què els hi podiem contestar que d’entrada els reconfortés? Què els hi podem explicar per que ho entenguin quan ja no ho entenem ni nosaltres? Per què prohibiran a la capital als representants del patrimoni industrial, social i automobilístic?

Què els hi haig de dir? Per què sou uns marrans, feu pudor i contamineu?

Si no és veritat!

A tots ells els feliciten a la cita anual amb el seu metge de capçalera de la ITV, lloant els bons resultats dels fums! Però clar, aquesta és la versió oficial del membres de AMB, no els hi podia dir res més.

          No podreu entrar per què fumeu I el fum que traieu fumant contamina.

Més silenci. Obviaré els retrets i desaprovacions que van deixar anar dos membres familiars, que tot i compartir, no son ben sonants. Però és que entenc la indignació màxima de la família! i la reflexió de un d’ells.

          Si cada any-va començar el bi cilíndric–  passo per: pròtesis, tractaments intestinals, tractaments d’ingesta, cirurgia general i estètica en el pitjor dels anys i tot d’altres, per tal d’estar sempre espectacular i saníssim  i així ho corrobora cada any el senyor de la ITV, qui son ells per portar-li la contraria? Si el senyor de la ITV hem felicita, i diu que no hem vol veure fins l’any vinent, qui és AMB per decretar-me non grat per quelcom que el metge m’ha posat un excel·lent? O hi haurà una ITV especial per entrar a la capital? O el que sempre passa, pagarem justos per pecadors? Pots escriure una carta a la gent de AMB de part nostra?

Que havia de fer, jo massa més no els hi podria explicar i si més no, els acontentaria…..

Att. Srs. AMB de Barcelona,

Senyors de la capital, no som capaços d’entendre la seva proposta pel 2020.

No som vehicles qualsevol, no som vells, som clàssics, som vehicles que representem la història automobilística del nostre país.

Aplicar les normes amb criteri matrícula i sense excepcions és el típic cafè per a tothom. Ens equiparen a Toledos, Vectras i demes dels 90-00 i no és just.

Estem preocupats. No estem parlant que siguem els vehicles de diari, no som els actors de diari de la contaminació, a la gran majoria ens treuen un cap de setmana de cada dos, per lluïment i goig de tots aquells que ens veuen passar per els carrers de Barcelona i d’arreu,  regalant-nos sempre un somriure.

Que haurem de fer, remolcs i grues? I per què  si pago com qualsevol altre?

Entendria la mesura si contemplessin els resultats de la ITV anual  i així veurien vostès, el que ens arribem a cuidar. Així i per que sí, no s’aguanta per enlloc, i més veient que no ataquen als agents contaminants reals de la seva ciutat.

Esperant que reflexionin i ens donin respostes, rebin una gran i cordial pitada.

Ells em van parlar clar, van expressar el que senten els demes segur! 

Haurem de estar tots plegats expectants de les decisions que prengui AMB, per la meva família i per les vostres. No podem permetre que els nostres petits siguin mirats així. No vull tenir una altra reunió familiar per donar aquestes noticies, no s’ho mereixen, i menys desprès d’estar en funcionament tants i tants any i desprès de donar a tothom tants somriures i alegries.

Salut i Benzina

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*