4ª Ruta “La Tardor”. 3/12/2016

www.historics.org

S’inicia un dia que es preveu gris i trist. La boira és força espessa i fa fred mentre arriben els cotxes al pàrquing del punt de trobada de la Gleva.

Després de fer les inscripcions, s’inicia la ruta que durarà gairebé uns 150 km i que portarà els participants fins a Gironella, amb una parada al mig per recuperar forces.

El primer tram de la Trona és blanc per la gebrada de la nit, el que fa circular amb seny i prudència. Al cap d’una estona, la boira s’esvaeix, surt el sol i, segurament per això, algun copi es dedica a mirar més els fantàstics paisatges per on es passa que no el propi roadbook. Així que més d’un es despista del camí marcat, però fàcilment es recupera la ruta per seguir gaudint de les carreteres d’Osona, fins a la parada de mig matí. Durant aquesta primera part, el Saab del 70 de l’Adrian Bresser, mostra signes de no anar massa fi. Amb un canvi de filtre i algun retoc més, pot reincorporar-se al grup.

Després de la petita pausa, els cotxes reinicien la ruta en dos grups una mica separats per carreteres del Berguedà. El primer grup, guiat per un pilot molt “animat” amb un copi de l’organització, marquen un ritme força lleuger; la carretera és més neta i ho permet. El segon grup va venint darrera, una mica més al seu aire. Aquesta segona part es desenvolupa sense incidències importants. Només algun altre despistat que torna a fer un trosset de “camí alternatiu”. L’arribada al restaurant del final de la ruta es fa sobre l’hora prevista.

Després d’un bon dinar, on tothom s’explica les anècdotes del dia, el president del club vol agrair a les 57 persones assistents la seva participació, les quals han vingut amb trenta-quatre cotxes de tot tipus i èpoques. També vol agrair als organitzadors de la trobada la feina feta. Finalment, comunica a tots els assistents algunes novetats per a l’any vinent i fa saber la bona acceptació que té el club i que per això va creixent. Malgrat això, vol recordar l’esperit del club: “un club petit que no vol ser gran, perquè si no ens sabem tots els noms de tots, perdrem el caliu que tenim”. Per acabar, emplaça a tothom al dinar socis de final de l’any.

Informació literal i Vídeo de Històrics

3 Comments

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*