1860 Étienne Lenoir

Sabies què a l’any 1860 va fer funcionar un vehicle amb un motor de combustió interna propulsat per gas de carbó?

Étienne Lenoir(1822-1910), belga de naixement però francès adoptiu i per honors des de 1870, enginyer autodidacta i inventor, amb un gran historial de patents, un fre elèctric, un motor elèctric, un comptador d’aigua.

L’any 1860, a París, Lenoir va donar a coneixer el seu major invent, el motor de combustió interna propulsat per Gas, la seva patent més remarcable. El va instal·lar en un carro de tres rodes. Aquest motor, era molt ineficient i excessivament sorollós però va assentar la línia de treball.

Va continuar treballant en el seu motor,  per realitzar quelcom més eficient i silenciós.

L’any 1862 va presentar un segon carro de tres rodes amb un nou motor capaç de circular a 3km/h.

L’any 1863 va presentar el primer automòbil de veritat, L’Hippomobile, tricicle, amb motor de combustió interna propulsat per hidrocarbur, motor de 2543cc i un carburador molt primitiu. Aquest vehicle va ser capaç de fer 11km, de Paris a Joinville le Pont i tornar amb tres hores, velocitat, 3km/h(hem de entendre que un peató segurament l’adelantava caminat però estem parlant del primer automòbil reconegut com a tal a la historia, així que Bé per ell!). El Tsar Alexander II de Russia, quedà impressionat i en comprar un. Poc va durar, quedar destrossat poc després de arribar.lenoir_hippomobilLenoir va rebre l’any 1900, per part de ACF (Automobile Club de France) la placa vermella coma a guardó en reconeixement al mèrit com a invento i com a inventor del primer automòbil del mon.

El seu automòbil no va prosperar però es el pare del automòbil, i va servir d’inspiració per la resta de inventors i enginyers de la època.hippomobile_01

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*