La Familia Zapp.

Tal com us comentàvem en l’article del dimecres, El somni d’en Reyes, Expomotor Museum, el diumenge 15 de gener, la familia Reyes ens citava a casa seva, no solament per mostrar-nos com es feia realitat el seu somni, sino per presentar-nos i així conèixer una familia que del seu somni n’havia fet estil i forma de Vida.

La Familia Zapp, nascuts a argentina, aterraven a Catalunya aquest més de gener després de 17 anys d’haver abandonat el seu país natal, Argentina. Dit així, no sona possiblement a res que no hagi fet un altre persona o familia, buscant el pa fora de casa. Però si us dic, que van sortir fa 17  anys de Buenos Aires, i que han recorregut mig mon conduint un vehicle del any 1928 amb l’únic objectiu de fer d’un somni una realitat?img_1589 img_1590 img_1625img_1562

Ens ho expliquen ells, sempre somrient, amb aquella alegria i festivitat en la parla dels argentins, i ens ho expliguen joiosos tan per el que estan fent, com per el fet de poder-ho explicar.img_1609

La Familia Zapp, en Herman i la Candelaria, es van conèixer quan tenien 10 i 8 anys respectivament. Es podria dir que ja aleshores van quedar empragnats l’un del altre i al cap de 6 anys, tal com diuen ells, para que no me la levantara nadie, es van declarar amor etern. Es van anar fent grans, es van casar, tots dos treballant, fent-se la casa, establint el que vindria a ser una vida normal.

Però per dins, la aventura els bullia, sempre havien volgut viatjar i conèixer mon, conèixer gent, paisatges, naturaleses. Tot i que veient aquella casa com un gran projecte familiar, tambe hi veien una petita presó per el seus anhels.

Un cop la casa va ser construida, van acordar fer un viatge abans de establir-se i formar una familia. Però a on? i entre ells van pensar en anar al punt més llunyà que en aquell moment consideraven, Alaska.

Preparant-se per el viatge, un veí i amic els hi oferta un cotxe que tenia al paller, abandonat. Van pensar que un cotxe era un cotxe, així que endavant. Però quan el van veure, Herman confesa enamorar-si al instant mentre que Cande no va tenir el mateix sentiment, un màgnific Graham-Paige de 1928.img_1534

Tot i així, cotxe cap a casa. el mateix dia el van posar en marxa, van citar a tota la familia per l’endemà a Buenos Aires per despedir-se, i tal com en diuen rient, no vino nadie más que la hermana de Cande y por que la llevamos con nosotros en el auto!

D’aquesta manera sortien de Buenos Aires el 25 de gener del any 2000 en direcció Alaska amb l’objectiu de realitzar aquest somni. Ruta per les tres ameriques que van completar amb èxit el dia 11 de setembre de 2003 i recorrent mes de 40000milles amb un Graham-Paige amb 75 anys! I clar, si hem arribat fins aquí, van pensar, per què quedar-nos aquí en lloc de seguir somiant?cartelalaska

2ª Etapa Ushuaia-La Quiaca, 3ª Etapa USA-CANADA, 4ªEtapa Oceania, 5ª Etapa Asia, 6ª etapa Àfrica i 7ª Europa. Sí sí, 7 etapes no precisament curtes, 7 etapes no precisament planes(Deserts, Dunes, Rius, camins, i alguna carretera), 7 etapes no precisament curtes i sobretot, totes elles fetes amb un Graham-Paige de 1928.img_1593

Duran aquest 17 anys, la familia Zapp a passat de 2 components a 6, essent aquesta possiblement, la familia més internacional, amb fills nascuts arreu del continent. Tots ells, fan Carschooling, la seva peculiar adaptació del Homeschooling, és a dir, escolarització a casa o en el seu cas al cotxe i com a extraescolar, un mon sencer esperant, tot el que aprens del mon, viatjant,  cultures, vivencies, superació d’obstacles i sobretot amb la gent i la seva història. Una extraescolar molt complerta.img_1578

Ni haurà que ho qüestionaran i ni haurà que aplaudiran aquesta forma de ensenyar i educar, així és el mon, però sobretot, el que hem de fer és respectar.

17 anys plens de aventures, de conèixer les grans riqueses del mon, de conèixer les misèries més extremes del mon, de haver conegut la majoria de cultures del mon, inclòs com diuen ells, d’haver presentat el que és un cotxe a més d’un poblat del amazones! Sempre en positiu, interpretant les pedres del camí, no com obstacles, sino com  el material per construir escales per arribar més alt.sabana

17 anys somiant, 17 anys viatjant, 17 anys vivint de la generositat de la gent i de la venta dels quadres de la Cande i del llibre del Herman, Atrapa Tu Sueño.

Total desapego cap a les coses i els diners, centrant la vida en un dia a dia que a molts faria desesperar però que de ben segur, ensenya, i molt, a valorar el que realment importa.

17 anys de viatges amb un Graham-Paige del 1928 pujant i baixant dunes, baixant per l’amazones en una barca, navegant per tots els mars en navieres diferent i reben el carinyo i estima de molts mecànics arreu del mon, que l’han posat a punt sempre gratuïtament per el sol fet de col·laborar amb la familia Zapp a complir el seu somni, com en aquests moments està fent la gent de Expomotor.balsa%20titicaca

17 anys de viatges han portat aquest gener a la Familia Zapp a casa nostra, a Catalunya, i nosaltres ho hem pogut presenciar i hem pogut escoltar totes aquestes aventures a casa d’un altre somiador, en Reyes.

El que la Familia Zapp ens ve a explicar, va més enllà del seu viatge, ens venen a explicar la importància dels somni, la importancia de somiar. Ens il·luminen per un moment, ens fan veure a tots que normalment ens centrem en coses que no mereixen el nostre temps i com ens oblidem de centrar-nos en aquelles coses que realment valen la pena, els nostres anhels i somnis.

No venen per dir-nos que agafem un cotxe del any 1928 i marxem a fer la volta al mon, però sí, que trobem moment per materialitzar somnis, per petits o grans que siguin, per qué materialitzar somnis, es materialitzar il·lusions i això fomenta alegria i satisfacció personal. Prou Salvame o GH. Prou tele, sortim de casa i fem allò que sempre hem volgut fer, en la mesura de les possibilitats de cadascú, però fem-ho.

Aquest és el missatge real de la familia Zapp, aquesta és la forma en que la familia Zapp viatge, escampant arreu el valor de somiar i de deixar somiar, el valor de recolzar els somnis dels demés i els teus propis, el missatge clar que els límits els poses tu.

L’any 2000, van sortir de Buenos Aires perseguint un somni. Van sortir amb la idea que al mon hi ha 7000 meravelles, i després de tots aquest anys i quilometres han aprés que  al mon hi ha 7000 milions de meravelles, que son les seves persones, i el millor souvenir que pots endur-te de cada lloc, és una abraçada.img_1540

Seguim somiant, Seguiu somiant, els somnis son importants però intentar complir-los i ajudar a complir-los encara ho és més, i això passa per aixecar-nos del sofà i veure que és més important somiar, sortir i gaudir, que no pas passar la tarda amb el Salvame Deluxe i anar deixant que els somnis d’infantesa i actuals morin de la matixa manera que nosaltres.

Gracies Herman i Cande per aquest ratet de reflexió i meditació que ens vau regalar.

Si els voleu conèixer,  Biblioteca Jaume Fuster de Barcelona el 26 de gener a les 19h.

Salut, benzina i Somnis.

www.sparkyourdream.net www.argentinaalaska.com

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*