Què és UNIRAID 2017?

UNIDESERT CANVIA  DE NOM I PASSA A UNIRAID.

Us presentem a UNIRAID. Si ho volguéssim fer de manera sintètica, ho podríem explicar dient: universitaris en vehicles de més de 20 anys, de raid per marroc repartint material solidari. En síntesi és així, i no us estaríem enganyant, el que passa és, que quan interioritzes, veus el gran valor d’aquesta iniciativa.26330691545_5b7a7ad223_k

Les Bases son clares, vehicle de més de 20 anys, la gran majoria d’inscrits, de més de 25 anys. El pressupost de compra no pot superar els 300€ i té que està en condicions de ITV. Preparació per creuar marroc pel desert fora de pressupost. 6 etapes de navegació dures els esperen.

De suport, per que no van sols, la Organització de UNIRAID disposa de la comitiva del DAKAR per fer la assistència dels estudiants, i garantir en certa manera, que tots puguin arribar al final. L’objectiu no és com el d’una cursa convencional, és igual qui arriba primer, lo important és que arribi tothom per així viure la gran experiència.uniraid-2016_ruta-10

Indispensable, s’ha de dur més de 30kg de material Solidari(docència, salut, roba, aliments).

La gent de UNIRAID, grup de mestres i varies empreses, van decidir organitzar algo que fos impossible per alumnes, una experiència que els portés al límit, que els obligués a superar-se, que els fes col·laborar, que els fes competir, que els hi obris els ulls, que els formés com a estudiants i com a persones i fent-los millors persones i en un futur millors professionals.img_16691

Doncs bé, peseu en tot el que suposa per aquests universitaris el UNIRAID:

1-Allunyar-se de la comoditat de la llar, haber de lluita contra els pares(sobretot les noies) per que els hi deixin fer, negociar amb els professor de la universitat els dies de no assistència:

-Emprenedoria

2-Pla de empresa per captar esponsorització per finançar el projecte, redactat del projecte, planificació i ordenació de publicitat, campanya de marketing:

-Marketing

3-Aprendre mecànica, bàsica, però mecànica, apendre a llegir roadbook, a orientar-se en el no res i a pendre de la importancia del treball en equip la ajuda mutua:

-Coworking i Teamworking

imagesgqujyhv1

4- Un cop allà, gestió dels recursos, anàlisis de situacions, avaluació de riscs i presa de decisions:

-Administració i direcció.

5- Durant les etapes del desert, han de anar repartint els 30kg de material solidari:

-Solidaritat

Explicat així, això hauria de formar part de totes les carreres universitàries del Mon com a crèdits obligatoris!!

Tot el treball de preparació i de facto del UNIRAID, t’aventura a un símil de com montar una empresa i fer-la sobreviure, amb les seves bones i males decisions. La importància dels equips en front dels lideratges dictatorials, la importància d’una bona planificació i de una bona campanya de Marketing.img_17101

El Ratet que vam estar amb l’Albert de UNIRAID, ens va fer veure que més enllà dels cotxes antics, hi ha tot un projecte docent espectacular, que fa que uns alumnes marxin 10 dies de casa i tornin completament diferents, que tornin amb una mira més oberta i amb uns coneixements, fruit de la experiència viscuda, extremadament valuosos.

L’Albert, va se un dels iniciadors del projecte, UNIDESERT ara UNIRAID, i de les coses que pasen al desert i la lliçó que primer aprenent tots és, que no importa qui trepitja més l’accelerador sino qui és capaç de superar totes les dunes i obstacles, i que amb cotxes com aquests, solament ho podran superar, oblidant els individualismes i anant tots a una, units i col·laborant entre equips. Serveix això per la vida?

L’UNIRAID 2017 començarà el 25 de febrer amb 100 cotxes inscrits. Ja tenim ganes de veure aquests vells al desert i aquests universitaris intrèpids i solidaris.

Mes informació a: http://www.uniraid.org/edicion-2017/

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*