L’AMB dóna llum verda a les mesures per combatre la contaminació atmosfèrica

20170131_contaminacio_galeriaAMB: “Aquesta Setmana, el Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat el Programa metropolità de mesures contra la contaminació atmosfèrica, un contundent paquet de mesures destinat a rebaixar notablement el nivell de contaminació atmosfèrica que representa un pas més de l’administració metropolitana per millorar la qualitat de l’aire a la metròpolis, on se superen amb freqüència els nivells màxims de concentració de partícules en suspensió (PM2,5 i PM10) i de diòxid de nitrogen (NO2) establerts per la Unió Europea (UE) i la OMS.

La reducció de la contaminació atmosfèrica és una de les prioritat de l’agenda política de l’AMB, tal com ho preveu el Programa d’Actuació 2016-2019, en coordinació amb la resta de les administracions locals implicades i amb la Generalitat de Catalunya”20170131_contaminacio_principal

Fins aquí, lloable i una declaració de intencions totalment acorde, amb les noves formes de treballar i pensar, assegurant que el nostre mon aguanti uns quants anys més, i no ens haguem de lamentar abans d’hora. Coincidim.

Es claríssim, que la contaminació en zones urbanes com l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com Madrid, París, Londres i altres capitals, és motiu de preocupació, agreujant de problemes respiratoris i de salut en general i que un major control serà beneficiós per tots nosaltres. Fins aquí, tornem a coincidir.

Els valors de contaminació de segons quins vehicles vells respecte els nous multiplica per 10 en segons quins casos, compro altre vegada.

Què no compro? el cafè per tots, una llei homogènia sense contemplacions, sense condicionants, sense diferenciació entre vells, antics o històrics.

Si la llei s’estableix així, es com declarar l’estat de setge diürn a tots els vehicles de benzina d’abans del 2000 i dièsels d’abans del 2006, i qualsevol vehicle que ho incompleixi serà afusellat.

Son molts els Barcelonins i ciutadans del àrea metropolitana, aficionats i/o col·leccionistes dels vehicles clàssics, vehicles que formen part de la nostre història i estretament casats amb el patrimoni industrial de la nostra societat.

Tornem a demanar una reflexió,  que no faci falta modificar la llei a posteriori i que sembli un canvi partidista, pensem-nos bé les coses abans de aprovar-les. No podem deixar escenaris sense contemplar, els aficionats dels vehicles clàssics som conservadors del patrimoni industrial del país, el mimem i ens el estimem i sols demanem, per tan, que es tingui la mateixa consideració que qualsevol obra considerada patrimoni, que se la  respecti i mimi una mica, i sobretot, que se la deixi de mirar amb mals ulls.

Més pensaments en catalogar els vehicles antics i històrics, pensem una mica més amb els escenaris reals i existents, i practiquem el sa ofici de racionalitzar les lleis.

Menys estat de setge global i total, o fareu, que els aficionats als vehicles clàssics, semblem contrabandistes o traficants de la nit, passejant amb els nostres clàssics com si malefactors fóssim, sortint en horaris estranys, per que no ens vegi ningú.img_1801

No son vehicles de diari, la llei si ho és.

Salut i Benzina.

2 Comments

  1. Segons tinc entes, els caps de setmana es podrá circular amb als clàssics.Per tant ens podrem desplaçar a les Trobades.

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*