1885 Karl Benz

Sabies que l’any 1885, Karl Benz, va conduir per primera vegada el seu primer vehicle per Munich, un tricicle amb motor de 958cc i 0.75cv de potència?

Karl Benz(1844-1929), pioner de la Indústria automobilística, va néixer l’any 1844 a Mühlburg(Alemania).

Es va formar com a enginyer a la universitat de Karlsruhe. Amb 26 anys, va muntar la seva primera empresa, dedicada a la venta de materials de construcció.

El 1883, va centrar la seva professió, en la creació de motors industrials a Manheim.

El 1885, fruit de les investigacions a Manheim, és capaç d’instal·lar·lar en un tricicle, el seu primer motor petit, de combustió interna, mono cilíndric de 958cc i 0.75cv i sortir a passejar pels carrers de Munich. La idea era fer un quatre rodes, però en aquell moment li va ser impossible trobar solució a la direcció, i va deixar una sola roda davantera accionada per un timó.benz-patentwagen-08-928389e7

El 1886, fruit de l’èxit del seu tricicle, va patentar a Alemanya l’invent, i el vehicle quedar anomenat com a Benz Patent-Motorwagen, patent 37435.

Bertha Benz

El millor màrqueting del tricicle, el va fer la dona de Benz. El 6 d’agost de 1888, Bertha, li prengué el tricicle d’amagat, i amb els fills, marxar de vacances familiars recorrent 150km d’anada i tornada. La notícia del viatge es va escampar, i la pluja de comandes va arribar.

Curiositat: Amb aquesta patent, el vehicle de Benz està considerat com el primer vehicle auto propulsat de combustió interna de la història.

Curiositat: L’any 1888, Karl Benz va obtenir el primer permís de conduir de la història.

Indústria Karl Benz

Al 1890, gracies a la unió de dos socis a la seva empresa, Benz aconseguia centrar-se en el vehicle, per tal de sol·lucionar els problemes tècnics del tricicle, sobretot pel que fa a la direcció, i al 1893 presenta el Benz Victòria de 4 rodes i posteriorment el Benz Velo que serviria de Base per els camions.benz-velo

L’any 1899, l’empresa treballava a ritme de 572 vehicles any, convertint-se en el fabricant més important europeu del moment.

Aquest mateix any, Benz s’interesa per les carreres, no es va voler cada enrere, i va construir un cotxe de carreres que v acumular molts trofeus.

Al 1924, Benz comença a treballar la fusió amb Daimler, formalitzant la companyia Daimler-Benz l’any 1926.

El vehicle original de 1885 de Benz el podeu veure a Munich, però veure una replica no és complicat, en la edició de 2016 de Auto Retro Barcelona, ens en van portar una.img_0766

Salut i Benzina.

 

1 Comment

  1. Hi ha una maqueta d’aquest vehicle, crec recordar que a escala 1:10, al vestíbul de l’ajuntament de Karlsruhe (Mühlburg, d’on era nascut Carl Benz, és ara un barri de Karlsruhe).
    Enguany també hi ha al mateix vestíbul una replica a tamany natural de la primera bicicleta, la draisina, sense pedals i impulsada amb els peus. També es va inventar a aquesta ciutat el 1817 i ara en celebren el 200 aniversari. Però això és una altra història.

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*