1886 Gottlieb Daimler

Sabies que a l’any 1886, Gottlieb Daimler va circular amb el primer automòbil autopropulsat de 4 rodes per Alemanya?

Gottlieb Daimler(1834-1900) es considerat el pare del automovil per excel·lència. Nascut a Schorndorf, Alemanya, es un del pioners dels motors de combustió interna i del desenvolupament del automòbil.

Fase d’apranent

Instruït en enginyeria.

Ja de ben jove, amb 22 anys, ja treballava amb el desenvolupament dels motors de combustió interna, per tal de reduir-los de tamany i augmentar les seves prestacions.

l’any 1872, entra a treballar com a encarregat de fabrica a la casa Gasmotoren-Fabrik Deutz. Al poc de ser-hi, va fer entrar al seu bon amic, i company de investigacions, al Sr Maybach. El tàndem Daimler-Maybach era espectacular, Daimler aportava tot l’apartat de mecànica i Maybach els apartats tenics i disseny.

Independencia

L’any 1880, despres de moltes tensions entre Deutz i Daimler, aquest va decidir plegar, venent a Deutz les patents que havia realitzat durant la seva estada allà per 116.000 Marks. Amb aquest capital, Daimler crea la seva pròpia companyia, la DMG.

Maybach, rescindeix contracte per acompanyar a Daimler.

L’any 1885, Daimler-Maybach, despres de 5 anys de investigacions i proves, monten el seu ultim invent, motor mono cilíndric de 264cc i 0.5cv i carburador en una bicicleta. Crean doncs la primera motocicleta amb motor de combustió interna de la historia, la Reitwagen

Curiositat: Al motor de la moto el batejen com a Grandfather clock per la seva aparença al rellotge de pèndol.

l’any 1886, i despres de l’èxit de la Reitwagen, Daimler instal·la una versió d’aquest motor més potent, de 462cc i 1.1cv en un carro de quatre rodes convertint-lo en el primer automòbil de quatre rodes de combustió interna capaç de circular a 16km/h.

L’any 1889, Daimler i Maybach crean el primer vehicle, no adaptat a cap carruatge sinó amb disseny propi.

EL 1890 crea la DMG, Daimler Motors-Gesellschaft com a màxim inversor. AL 1892, per falta de entesa entre Daimler i els Socis de DMG, aquest te molt poc pes a la junta directiva de la seva propia empresa, fet que provoca que vagi més per lliure inventant i investigant.

L’any 1892  Daimler i Maybach crean un vehicle capaç de cridar mirades i captar ventes. DMG, dominada per un comitè directiu, en el qual ja no hi és Daimler al haver-ho venut, s’interessa i posa en producció el seu vehicle. Ves com gira tot.

l’any 1900, Daimler mor, uns mesos avans de la creació per fusió de la casa Daimler-Benz, la unió dels dos grans revolucionaris del mon del motor.

EL pare del Automòbil duia el nom de Gottlieb Daimler

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*