Fums? comencem per els autobusos AMB?

Aquesta setmana passada, aparentment i segons ens comenten, i hem vist en imatges per xarxes, eren vistos dos autobusos de Barcelona, de la línia H6 aturats en un semàfor. D’entrada estrany que coincideixin dos autocars de la mateixa línia al mateix punt. Acostumen a anar separats per minuts. Així que a priori, penses, un d’ells deu anar cap a cotxera amb una averia. Però si miraves atentament els dos autocars, no sols eren de la mateixa línia, si no que le matricules també eren les mateixes, aparentment! I no fa falta entendre-hi massa per saber, que dos vehicles de tracció mecànica no poden dur matricules idèntiques!!

Per que expliquem això, per que la anècdota o Fake era la mar de graciosa i si més no ens dona pas al que si que volíem comentar i parlar, els autobusos com a agents contaminants de la ciutat.

Seran més nous, no tindran 20 anys, però es mouen més que qualsevol altre cotxe per ciutat i per tant contaminen al llarg del dia molt més que ningú, igual que el TAXI(per molt nous que siguin).

Així doncs, senyors de la AMB, no haurien vostès de començar a pensar en formules 100% elèctric(ja existeixen), i no de gas natural,  gasoil, etc? Quantes hores circulen els seus autobusos? Multipliquin la seva contaminació per hores i kms. AQUI SI HI HAURIA DIFERENCIA.

Si substituïssin tots els autobusos i TAXI per vehicles elèctrics, tots respiraríem millor, però clar, això toca les butxaques de la AMB i no les nostres, i així no és tan bonic, oi que no?

AMB, subvencioni als Taxistes al 100%, per que es comprin taxi 100% elèctric i canviï tota la flota de autobusos, no s’escudin amb tots els reconeixements mediambientals, KMS X contaminació/km X temps es el que importa. Si amb això no marquen la diferencia, vagin a per els particular, però primer donin exemple.

Tothom sap el que és, estar al túnel de Plaça Cerda rere autobusos.

Fums? millor comencem amb la eficiencia als transports públics de la ciutat, no troben AMB?

 

1 Comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*