2cv-Tal dia com avui, 6 d’octubre, però de 1948

Sabies què el 6 d’octubre de 1948, i despres de temps de desenvolupament, es va fer la presentació del Citroën 2cv al Saló del Automòbil de París?

El projecte del 2cv, es remunta per això, al any 1936. El president de Citroën, Pierre Boulange, donava la ordre a fabrica de crear un cotxe econòmic per els Francesos.

La idea, quatre rodes sota un paraigües. Un vehicle que fos capaç de portar a 4 persones i 50kg de carga. Que fos confortable i mecànicament fiable.

L’any 1938 estaven pràcticament a punt els primers prototips. Motor de 375cc i 8cv. Eren capaços de circular a 50km/h amb un consum de 5l. Tot estava sortint segons la idea de Boulanger.

L’any 1939, prop de 250 prototips estaven llestos per ser presentats al Saló del Automovil de París. Però aquest no es va celebrar mai, degut a la guerra en la que estava implicada França contra Alemania.

Per què no hi hagués espionatge industrial, Boulanger va fer destruir tots els 2cv. Tot i així, n’han sortit alguns amagats en pallers.

Presentació

El 6 d’octubre de 1948, Boulanger presenta devant d’un públic expectant el 2cv. I imagino, que no va ser la presentació que s’imaginava. Hom s’imagina, quan presenta algo nou, aplaudiments, oooo’s, etc. En canvi, la presentació va ser dura. Riures, burles, estupefacció per la estètica del petit 2cv. N’hi havia que preguntaven si el cotxe incorporave de serie el obre llaunes.

Tota la prensa internacional ve fer escarni del petit 2cv, tots, excepte un diari suïs que parlà del 2cv com un revolucionari que cambiaria la manera de entendre el cotxe i que seria un gran èxit.

Per que serà que els suïssos sempre tenen raó?

I oi tant que la van tenir. Molt a pesar de tota aquella premsa, el 2cv va ser una revolució, i a dia d’avui, un dels vehicles de culte Europeus.

Ves quins inicis, ves quina presentació, la que va viure el petit 2cv l’any 1948 a Paris.

Salut i benzina

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*