Ford Streetka, Futur clàssic? com ho veieu?

Ghia

Streetka. El més passat iniciàvem aquesta secció de futrus clàssics, hi ho fèiem amb un model a punt del 25, l’Opel Tigra.

Al fer-ho, un lector, l’Esteve Serrano, ens proposava el Ford Streetka, que en penseu vosaltres?

Ford Streetka 2003

L’any 2003, Ford decidia comercialitza la versió Roadster i dos places del seu exitós Ford KA.

L’Any 2000, presentaven un primer prototip del KA cabrio que venia de la ma del dissenyador per excel·lència de Ford, Ghia. Però finalment, van fer l’encàrrec al gran Pininfarina per que desenvolupes el projecte.

Realment, entre Ghia i Pinifarina no hi van haver grans canvis.

Aixi doncs, l’any 2003, Ford treu a la llum i als mercats el Ford StreetKA. D’una tirada molt limitada, sols el 2003 volien comercialitzar 150 unitats en tota Europa.

EL Streetka és un Ka cabrio, on Ford va fer millores en tot l’apartat de Suspensions, frens i xassís per tal de millorar les sensacions al volant. Esta clar que tots dos cotxes compartien bastidors d’entrada, però l’ús dels mateixos era totalment diferent. Amb el Ka, compacte utilitari per els carrers de ciutats i el Streetka per disfrutar de carreteres i dies de sol.

Motorització única, motor Ford 1.6 de 95cv.

Els seus rivals de la època: 206cc, MX-5, Opel Tigra i Smart Roadster.

I dels rivals, ja n’hi ha un que és un mite generacional, el MX-5!

Si, és un model que tot just, el abril de 2018, farà 15 anys. És un futur clàssic de futur, però d’entrada, compleix un del requisits. Unitats Limitades.

I és el que moltes vegades parlem, n’hi ha que neixen per ser clàssics. I no sols passa amb els grans esportius, també hi ha compactes de caprici, que per concepte de partida, ja apunten maneres.

Si ara ja n’hi ha pocs, a deu anys vista…..

Salut i Benzina.

2 Comments

 1. Una valoració difícil de fer realment. En sensacions i diversió pitjor que un mx-5, diferent i original jo crec que a nivell de l’smart, i valor potser per l’escassetat per algú molt fan de Ford. Jo abans em miro un mx-5 posant per davant la diversió de conducció abans que la possible valoració del streetKa en un futur.

  • Se habla de unas 400 unidades destinadas a España.
   No tiene nada que ver dinamicamente con un Ka. Dirección directa, cambio corto y cerrado, suspensión firme, sonido de escape muy sutil y elegante.

   Un maletero ligeramente superior al de un MX5, 206cc, etc. y una mecánica fiable con consumos entre 7 y 8,5 L.

   Es un vehículo que si más gente tuviese la oportunidad de conducirlo, lo entendería.

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*