Clàssics i Mandongo a la vila de Puiggròs 2018!

Puiggròs 2018.

Temps  enllà, més a poble que a ciutat, les famílies tenien bestiar. Tenies gallines, tenien conills i tenien un porc. Aquest podríem dir que era el pack estàndard de les famílies.

Al hivern, tocava preparar els aliments per l’any. I les famílies, després d’un any d’engreixar el porc, feien la matança i elaboraven botifarres i de més per passar el any. A la nostra zona, aquest procés de elaboració, ni dèiem i ni diem, fer el Mandongo!

A mesura que van passar els anys i la industrialització arribar a tots els nivells(així com les capacitats econòmiques familiars), es deixar de tenir bestiar i s’anà a comprar a les botigues.

Però per recordar temps passats, la matança del porc i el mondongo, es convertí en molts pobles en una festa popular. Es mataba un porc, tot el poble anava a fer el mondongo, i al cap de unes setmanes, s’organitzava un sopar popular amb les elaboracions fetes. La festa de Mandongo o de la Matança del Porc

Cada cop queden menys pobles que segueixen la tradició, però Puiggròs la manté, i els amics del Club de Vehicles Històrics de Lleida hi han anat a participar.

Clàssics a Puiggròs 2018.

Els amics del CVHLL, organitzaven per aquest 11 de febrer de 2018, La sortida per la Matança del Porc de Puiggròs.

Tothom era citat entre les nou i dos quarts de deu, a Puiggròs per anar al aparcament que el municipi els habilità.

Una bona colla de clàssics si feien cita. Els amics del GAVE Reus i del 2cv club de Tarragona també si sumaren a la trobada.

Esmorzar de embotits i pa amb tomàquet per tothom!

A les 11h, la comitiva sortí de passeig amb els clàssics. Visita inclosa a Mollerussa, al únic museu dedicat als Vestits de Paper.

Finalitzada la visita, retorn cap a Puiggròs per gaudir d’un bon dinar de matança, amb llonganissa fresca i fesols!

Bona Sortida, on donar conèixer i recordar la vida en temps passats i tradicions presents, que poc a poc, van desapareixent.

Bona feina amics del CVHLL.

 

Salut i Benzina

 

cotxesclassics.cat

Fotografies i info: CVHLL

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*