75é aniversari aquest 2018! anem cap el 1943

75é aniversari.

Tercera entrega d’aquest 2018. Seguim repassant els aniversaris dels models, i ho fem en xifres simbòliques. En aquesta ocasió, després d’haver repassat els aniversaris de Plata(25 anys) i els d’or(50 anys), ara toca els de Platí(75 anys)

Així com, en les altres dos entregues, el llistat de vehicles, era generós, en aquest cas no.

No podem obviar el context històric que cada aniversari. 1993 o 1968, no tenen res a veure amb el 1943.

L’any 1943, el mon estava immers en la II Guerra Mundial. Això provocava, que totes les industries dels diferents països tambe. Les fabriques on abans feien cotxes, acabaven sent fabriques d’armament. La societat no pensava en comprar-se cotxes, si no que el que volien era seguir vius.

Alemania amb les Potencies del Eix, seguia conquerint països i cometen les atrocitats més besties de la Historia d’Europa del segle XX. Els Aliats treballaven amb la estrategia per parar-li els peus. Un resum, miserable, del que succeí el 1943, però n’hi hauria per un llibre, i el nostre objectiu es sols contextualitzar.

No hem trobat, el 1943, cap vehicle presentat i produït a Amèrica ni Europa. La recerca ha estat força desesperant. Però a casa d’una de les Potencies del Eix, hem trobat una factoria, que es va oblidar momentàniament de la Guerra i va presentar un vehicle.

75é aniversari Toyota AC 1943.

Seria un engany dir, que el van presentar en plena guerra per la Població civil. El Toyota AC és la conseqüència de no vendre ni un vehicle en plena Guerra, per la prohibició del Govern del País a produir-ne.

Els Models de Toyota AA i AB de 1936 i 1938, no tenien sortida ni es podien continuar produint. Les industries metal·lúrgiques del Japó tenien la ordre de dedicar-se a les necessitats bèl·liques del Japó i a partir del febre de 1944 era obligat, no fer res més que això

Japó, formava part de les Potencies de l’eix, enfrontant-se al 90% dels països del mon.

Toyota, decidí doncs, agafa el model AB, i redissenyar-lo per que en fos d’utilitat al exercit Japonès.

Així doncs, el Març de 1943, Mentre els Alemanys tornaven a agafar Jarkov, evacuaven Vyazma, i uns oficials de les SS atemptaven contra Hitler(Fallit), Toyota presentava a la planta de Koromo, per l’exercit, el Toyota AC.

Era un vehicle de passatgers, sense els distintius de luxe com els cromats del model AB. Un 6 cilindres de 3400cc, 4.9m de llarg i 1550kg!

Uns 65 vehicles es van produir del març de 1943 fins al febrer de 1944 on Toyota va rebre l’ordre de deixar de produir vehicles.

Això si, un cop acabada la II Guerra Mundial, Toyota va rellançar el AC. I ho fe pensant en diplomàtics i Personal del Govern de Japó. Va convertir el Toyota AC en el primer vehicle produït al Japó després de la finalització de la II Guerra Mundial.

Histories de guerra, histories de la industria automobilística en temps de guerra.

Feliç 75é aniversari Toyota AC.

Fotografies: Favcars.com, Mytho88 i wikimedia.com

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*