25 anys el 2018, qui els fa? Els descobrim

25. Ens agrada començar l’any repassant el que ens depararà el 2018. Ho hem fet amb el calendari de trobades, i ara ho farem amb els aniversaris.

Els pròxims 5 dilluns us presentarem els vehicles que fan anys aquest 2018. Concretament aquells que en fan 25, 50, 75, 100 i inclòs 125. De quart en quart de segle.

Comencem doncs avui, amb els vehicles i models que aquest 2018 en fan 25. O el que es el mateix, aquells models que van aparèixer el 1993.

25 anys com a xifra artificial.

Sabem perfectament, que els 25 anys, no es més que una xifra artificial, que en algun moment ens vam posar. Per separar els vehicles entre els de us, i els clàssics. Sempre hem tolerat que a partir dels 24 anys, un cotxe passa a clàssics.

I a corrents que volen mirar de canviar aquesta xifra per la de 30. Inclòs, normativament, a partir del maig, no es podrà matricular un vehicle amb la matrícula d’Històric fins als 30. Es possible, que aquesta qüestió, comporti canvis a tots els nivells. Es possible també, per tant, que aquesta línia artificial dels 25, en breu, amb un pacte de concòrdia, la passem tots als 30.

Mentre tant, aquest 2018, parlem dels cotxes que travessen la línia.

Quins models fan 25 anys?

Son una bona colla arreu del planeta, els que fan 25 anys. Us els mostrem aquí en aquest seguit de imatges dels afortunats.

Ac Ace Brooklands.

BMW COMPACT.

CHRYSLER NEW YORKER

DE TOMASO GUARA

1993 De Tomaso Guara Coupe; top car design rating and specifications

FIAT COUPE I FIAT PUNTO

FORD FALCON ED I FORD MUSTANG 4TH GENERATION

GM CHEVROLET CAMARO I PONTIAC FIREBIRD 3RD GENERATION

KIA SPORTAGE

LISTER STORM

MAZDA XEDOS I MAZDA 323 F

MERCEDES-BENZ CLASE C

PEUGEOT 306

PORSCHE 911 GT2

PROTON WIRA

RENAULT LAGUNA I RENAULT TWINGO

ROLLS ROYCE SILVER SPIRIT I SILVER SPUR

ROVER 600’S

SEAT CORDOBA

SSANGYONG MUSSO

SUBARU LEGACY

SUZUKI WAGON R

TOYOTA SUPRA

VOLKSWAGEN PASSAT

Felicitats a tots.

I ara ve la eterna pregunta. La pregunta del milió de dollars com es diria.

QUANTS CLÀSSICS POTENCIALS I VEIEU?

La setmana que ve, mirarem els que en fan 50!

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

 

3 Comments

 1. Per jo un classic no pot esser mes nou del 31 de desembre del 1980.la resta ja es masa moder per considerarlo un classic.opinio personal

 2. Hola
  Una cosa es lo que entendemos por clásicos y otra que el coche tenga 25 años. En efecto clásicos y 25 años son artificiales.
  Es diferente un coche en estado inmaculado y original que sea representativo por historia, número de unidades fabricadas etc… que salga a concentraciones básicamente, que uno de uso diario con 25 años y en mal estado.
  No pueden considerarse igual.
  Hay que replantear este asunto.

 3. De les fotos que heu posat, el Toyota supra ja és un bon clàssic i amb poques unitats. I en la meva opinió, destacaran el fiat coupe i el Renault twingo. Evidentment els Porsche i els Rolls també ho serán.

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*