Grandíssim i exitós 6e clàssic Revival de Tremp.

6e clàssic Revival tremp. 5 i 6 de maig

Els amics de la Associació cultural de Vehicles Clàssics del Pallars ens expliquen l’èxit del 6e clàssic Revival de Tremp.

Dissabte 6e clàssic

Mati

Divendres a la nit, alguns dels participants ja es feien visibles a la ciutat de Tremp. Veiem la parella d’inconfusibles Porsche 944 del nostre amic Aluja i en Ramon (Rai – kalidor) pels amics. Així com el Capità enciam de l’àlexbarchetta, tot un clàssic. En Lluís, que va pujar amb la seva Vespa des de Barcelona per carreteres secundàries, per a entrenar-se per a l’Eurovespa.  (aquest any se celebra a Belfast – Irlanda). 

Dissabte al matí, mentre l’organització acabava d’enllestir tot per a la tarda, les autoritats inauguraven la fira. Alguns dels arribats del dia anterior aprofitaven per a comprar xolís i embotits del Pallars. Una familiar oloreta de benzina amb oli, amenitzava l’esdeveniment, El club Amics de la Vespa de Vilafranca i el club Vespa Lleida, ja havien arribat!

Tarda.

A primera hora de la tarda, una trentena de vehicles ens vam dirigir tots plegats al punt de Reunió. Un carrer cèntric i al cantó de la trobada de bèsties de foc, on participaven vora 400 diables d’arreu de Catalunya, els quals van poder veure totes les nostres joies durant tot el cap de setmana.

Arrencava doncs la primera Vespada Pallaresa, amb una dotzena de vespes concentrades i el ja conegut 6è clàssic Revival.

Primera Passejada

Un cop fetes les inscripcions, vam enfilar les carreteres pallareses, direcció Pobla de Segur. Visita el Museu dels Raiers, de la ma de la Guillermina. Ens va explicà tota la història de com es baixava la fusta des de les Valls d’Àneu fins a Tortosa. Allí mateix vam fer una foto de família a sobre un Rai.

A mitja tarda, les nostres panxes ja havien fet gana, l’ACVCP ens va convocar a la pista de pràctiques de Pobla. Uns quants dels assistents  ens tenien preparat un berenar per a tots els participants.

Un cop amb la panxa plena, vam iniciar la gymkhana de vespes. Assessorats pel Lluis, vam fer la prova de Lents i la Prova de Limbo. Passar per sota una altura determinada, on va acabar guanyant el Dani de l’Elisendo, fent el Superman.

Publiée par Marc de Xamberg sur lundi 7 mai 2018

Un cop acabada la gymkhana i amb una lleugera brisa de plugim sobre els nostres cotxes, vam tornar cap a Tremp. Visitant el poble de Pallars, i passant per l’antiga C-13 on vam aprofitar els seus paisatges per a fer una foto de família, al famós “Pont dels Palillos”.

Nit

A les 21.30 estàvem convocats al Hotel Segle XX, on vam sopar una trentena de participants. Acte seguit, entrega de premis de la Gymkhana de la Vespada Pallaresa. Els participants van aprofitar per a fer sobretaula. Els més valents, Vilafranquins, Trempolins i Lleidatans, van aprofitar la festa de les bèsties de foc… per a fer “l´’última copa… ja sabeu com va oi..?” 

 

DIUMENGE 6e clàssic

Matí

A les 8 del matí els amics de ACVCP, amb un exèrcit de ibuprofenos, preparava ja tota la llenya per fer foc i brasa. Gairebé 200 esmorzars pels 90 vehicles que van assistir durant tot el matí.

Els més matiners, ja arribaven des de la Vall d’Aran, com la família Fondevila (pare i fill, tiets i cosins) amb els seus R8 ts i Citroën Stromberg C11. Dóna gust tenir famílies amb tanta afició presents en la nostra trobada. 

Durant tot el matí va ser un no parar d’entrar vehicles. Començant pels amics del CCBC Club Clàssics Barcelona Ciutat, Club Talbot Catalunya; que ja havien arribat el dissabte al matí, juntament amb altres clubs com l’Associacio de vehicles clàssics de Bellpuig, Club de clásicos de Monzón o els amics de clàssics Alt Urgell. 

Internacional

Amb aquesta combinació de tants amics i clubs, res podia sortir malament, oi? 90 vehicles, i amb l’aforament al límit, vam tenir per segon any consecutiu visita internacional dels nostres amics de França – Cierp amb les seves Harleys i el seu “Hudson” Pick – up, els quals no van poder entrar al recinte per falta d’espai. Podem afirmar que va ser tot un èxit.

Hi havien vehicles antics, populars, de rally.  Com un Opel Manta, un Lancia Integrale o un Opel Kadett amb motor d’OPC, és a dir.. un clàssic amb 300 cv? Una brutalitat! També teníem mítics com un Seat 800 vingut des de Sant Cugat del Vallès, un Triumph, un Renault Alpine. Un mini Van, un biscuter o un Legend Car de la Brúixa d’Or o una Ford Transit MK1. 

Durant tot el matí els participants van poder esmorzar una torrada de pa amb tomata i un pam de llengonissa. Acompanyat de vi de la conca de Tremp, aigua, sucs o refrescs. 

Un cop acabat l’esmorzar, els participants van poder visitar la 54a edició de Fira de Primavera, fins a les 13 hores, que es faria l’entrega de premis.

Durant el matí els vehicles van ser l’estrella de la fira. Tenint el pun àlgid, amb la visita de la cercavila. Van deixar-nos fotos impressionants dels gegants al cantó dels nostres vehicles.

Tarda.

A les 13 hores, es van repartir diferents premis, des de la Vespa més antiga de l’any 1958 vinguda des de Vilafranca, a la conductora més jove; i és que en aquesta afició és molt gratificant que comenci a ser practicada cada dia per noies, no només per homes. Al vehicle més antic (Un peugeot 203 de l’any 1950). Al participant més Jove, l’Olau de Sort amb 6 anyets… i una timba de 16 productes sortejats. A part, una mega panera entre tots els clubs assistents que va anar a caure a La Seu D’Urgell Per segon any consecutiu. 

Acabats els parlaments, gairebé 70 persones vam encaminar altre cop les carreteres secundàries Pallareses. Cap a la Vall Fosca, on vam dinar a Cal Arturo. Una degustació de patés i xolis, formatge de tupí i secallona a dojo. Així com també formatge i bull, esqueixada de bacallà, caragols i amanida amb formatge de cabra per començar. Un segon a elegir, per acabar ben ben tips. 

A les 17 hores i amb els botons de la camisa a punt de sortir disparats, vem acomiadar-nos de tots els participants. Cadascú va retornar cap a les seves poblacions d’origen.

Des de l’ACVCP agraïm a tots la vostra assistència al 6e clàssic Revival. Esperem ben aviat poder repetir l’experiència a casa de tots aquells qui ens han visitat.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*