Festa del Trepat de Barberà de la Conca, Vi+ART

Festa del Trepat de Barberà de la Conca, 16 i 17 Juny.

No va de clàssics, teniu tota la raó. Però col·laborem amb aquesta festa, i ens és un plaer presentar-vos la a tots vosaltres.

Una festa especial en un indret especial.

La Festa del Trepat de Barberà de la Conca, arriba a la seva novena edició aquest 16 i 17 de Juny. Ja son 9 anys que organitzen aquesta festa tan peculiar que abarca tres eixos principals. Trepat, Art i Solidaritat.

Tres eixos que fan d’aquesta festa de Barberà de la Conca, tota una referència, en quan a festa familiar, enològica i cultural.

Trepat.

El Trepat és una varietat de Raïm autotoctona de la Conca de Barberà. És de conreu exclusiu d’aquest comarca que durant molts anys, es fer servir per a cupatges tant per vi com per cava. Des de fa ja, uns deu anys, que els cellers i enòlegs de la Conca, van potenciant aquesta varietat. Ara, els seus vins monovarietals, son referencia internacional, amb uns volums d’exportació importants. Una varietat, que en 10 anys, ha transformat la identitat de la Conca de Barberà i de la DO Conca, i que s’ha guanyat, ser protagonista, en aquesta festa tant singular.

Però qui millor, que la gent de la Festa de trepat, per explicar-vos que vol dir Trepat? Una explicació del què és i representa el Trepat, de Xavier Miró Cantó

Xavier Miró i el Trepat.

Art.

I aquí el segon eix, el qual aprofitarem per explicar-vos la festa.

Passejant per els Carrers Esplugues, Major, Església i Promasó, trobareu els portals històrics de la Vila oberts de bat a bat. I dins de cadascun, us rebrà un dels cellers elaboradors de vins amb Trepat. Però també hi trobareu, acompanyant a cada celler, un artista de referència i part de la seva obra. Així que cada portal, és una visita doble, Vi + Art.

D’aquí al slogan del Vi+Art=Trepat.

15 Cellers i 15 artistes per vosaltres a la Festa del Trepat 2018

I encara hi ha molt més, per què durant tot el cap de setmana, per diferents indrets del municipi, tallers, espectacles, presentació de llibres i concerts, per què, el parar, no sigui una opció. I aquesta any, una activitat d’aquelles simpàtiques, Bodypainting.

Aquí us deixem els programa de la Festa del Trepat per que la pugueu seguir i us animi a venir a Barberà de la Conca per conèixer la Festa del Trepat.

 

Solidaritat a la Festa del Trepat.

Tercer eix i últim. Però possiblement, el eix que dóna una força i tarannà diferent a la festa. Des de la Associació Festa del Trepat, sempre han volgut treballar en aquest sentit. Fer de la festa, una festa de promoció econòmica per la vila i la comarca i una festa aparador per artistes, però també una festa solidaria, per ajudar a les causes justes que ONGs i particulars defensen i treballen.

I per aquesta edició, el latemotive de la Festa del Trepat son les Llibertats. Llibertats en el ventall més ampli possible. Llibertats individuals i col·lectives, territorials, d’identitat, de credo i sobretot d’expressió.

Així que, els beneficis que obtinguin, aniran destinats a organitzacions que treballin per aquestes. Una de les quals, serà Proactiva Open Arms.

Si Voleu saber més coses de la festa, on menjar, on dormir i molt més, no dubteu en entrar a la Web de la Festa del Trepat.

Nosaltres en som col·laboradors, i no podem dir res més que, esteu tots convidats a venir i participar de la Festa del Trepat 2018.

Salut i Benzina. I TREPAT.

cotxesclassics.cat

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*