Festa pels 50 anys del Morgan Plus 8 i la 50th ED.

Morgan Plus 8, Tot un icona britànic arriba a mig segle de vida.

Un altre dels models que aquest anys arriba al mig segle. Tot un icone, i vehicle de culte britànic, de la Casa Morgan. Possiblement el model, que tothom associa, per la seva essència, a Peter Morgan, propietari i dissenyador del vehicle.

1a Etapa Morgan Plus 8 (1968-2014)

L’any 1968, apareixia al mercat el primer Morgan Plus 8. El primer Plus 8, provenia de una evolució del Plus 8, el qual modificaren per poder encabir el motor Rover V8 de 3.5L. Mantenint la caixa de canvis del Plus 4 i modificant el tren per adaptar-lo a les noves necessitats. Amb això, i el disseny de Maurice Owen, nasqué el 1968 el Morgan Plus 8.

I amb varies modificacions, la producció del Morgan Plus 8 continua fins al any 2004. Aquesta data, de final de producció, vingué en part, per el tancament de la casa Rover i al no poder disposar de més motors de la casa. Durant aquesta primera etapa, el vehicle cresqué en amplada, amb una amplada inicial el 1968 de 1.4m fins al últim de 2004, amb 1.7m. 

Durant molts anys, el Morgan Plus 8, esdevingué el vehicle més ràpid en acceleració de UK, degut al seu pes i el V8 que muntava. I com no, esdevingué tot una referencia, pel que fa a motorsport a UK.

2a Etapa Morgan Plus 8 (2012-actalitat)

Si, segona etapa. I es que la mort del Morgan Plus 8 el 2004 no va ser decisió de Morgan. Vingué arrel del tancament de Rover. Aixi que despres de anys de adaptació i modificacions, el Morgan Plus 8 tornà a veure la llum el 2012. I per aquesta nova etapa, la motorització vingué de la mà de BMW. Motor de 4.8 V8! I aquest es el model que encara avui pots adquirí.

O no?

I diem o no, per que actualment Morgan s’ha quedat sense el motors atmosfèrics V8 de BMW. La marca ja no els fabrica. Aixi que, fora de la edició especial que ara us expliquem, els períodes de entrega de Morgan Plus 8 es retrassaran a la espera de que la marca trobi nous motors.

Edició 50 aniversari i celebració.

I aquest 2018, Morgan està de Festa. 50 anys del Morgan Plus 8, tot i les discontinuïtats, son motiu de festa per qualsevol marca. Així que dues coses preparades per la celebració!

Las primera, Morgan ha preparat un Plus 8 especial, edició 50 aniversari. Motor V8 de 4.8l BMW. Un vehicle capaç de accelerar en tant sols 4.5s i de arribar als 250km/h. I com no podia ser d’altra manera, aquesta edició especial, serà, o bé del mateix blau que el que es va presentar al any 1968 en edició speedster, o amb el verd britànic i acabat standard Morgan Plus 8. Atenció, una edició especial de solament 50 unitats!

I la segona, si teniu ganes de viatge i de festa, el dia 12 d’agost, a Morgan amb els amics del Morgan Club en faran una de molt grossa i sonada. Si teniu vacances i ganes de celebrar-ho, per que no? Clicant a la imatge trobareu tota la info de la festa.

Feliços 50 anys Morgan Plus 8! Qui no en voldria un?

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Fotografies: morgan-motors.co.uk

 

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*