Zundapp Janus, Microcotxe Bombolla Llit

Zundapp Janus.

Si a dia d’avui, als joves li diem ZUNDAPP, en seguida ens preguntaran “per què serveix aquesta APP?” Però els més grans, i tota la afició, si sentim ZUNDAPP, ens venen en ment, aquelles magnifiques motocicletes alemanes.

Zundapp, estigué en producció, des de 1917 fins a 1984. Quasi 70 anys d’història, que repassant-la tota, veuríem tots els processos i transicions en la producció. Ben coneguda per les seves motos, però també molts anys construint maquines de cosir, eines i en moments de guerra, també artilleria.

Pero a mitjans dels anys 50, en plena ebullició dels microcotxes, Zundapp va voler dir la seva. L’ànsia de tenir un vehicle que les condicions meteorològiques no afectes, es va embrancar en la creació del seu propi microcotxe.

Zundapp Janus(1957-1958)

I tot i que en el seu moment, va ser un autèntic fracàs, a dia d’avui, es un altre cotxe de culte. 

El disseny de cotxe bombolla, es evident. Molt similar, al gran Issetta. Però, un isseta diferent, amb sang de ZUNDAPP i de 4 places si volem.

4 places amb dos portes d’accés. Quatre places, on cada fila mirava cap a la seva porta d’entrada. Els passatgers es donaven la esquena en marxa. 

Amb un motor de 250cc i 14cv que aconseguia una velocitat màxima de 80 km/h.

Interior auster com tots els contes bombolla, tacòmetre, volant i palanca de indicadors. Però aquest cotxe bombolla guardava un secret, que el feia únic.

Curiositats.

Dues curiositats destacades.

La primera el nom, que feia honor a les dues portes i als seients contraposats. la simetria del cotxe, davant i darrera, és innegable. Janus, prové d’un deu de la mitologia romana. I el trobareu sempre representat, com el deu de les dues cares. El que sempre vigila i no et treu mai l’ull de sobre. I aquestes dos cares del Zundapp, inspiraren a la adopció del nom de Janus.

I la segona, tot un avenç a la época, i més per un cotxe bombolla tant partit. Els seients es plegaven de tal manera, que es convertien en llit!I com a tercera, i no menys meritoria, va fer de dolent en una de les entregues Pixar de CARS!

Una petita pinzellada, d’aquest vehicles tant curiós, fracàs de ventes amb tant sols 7000 muntats, de la casa Zundapp.

Salut i Benzina.

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*