TJ Europeu falla a favor de les asseguradores

TJ Europeu. Sempre que hi ha jurisprudència tenim les de perdre o les de guanyar. I en aquest cas, les de perdre.

Una vegada més veiem com la política està a disposició de les grans empreses. Si fins ara eren rumors, o converses de xarxes socials, des de la setmana passada ja és força més real.

Jurisprudència del TJ Europeu amb l’obligatorietat dels clàssics en repòs ha estar assegurats

Sempre hem tingut discussions arreu i converses sobre l’obligatorietat de tenir els clàssics assegurats. No tant per aquells que usem, sinó per aquells que tenim en standby o en una restauració llarga. I fins ara, concloíem, que si els tenim dins de la nostra propietat, no ens poden pas obligar a assegurar. Ja que fins ara, aplicant el sentit comú, veiem, la responsabilitat civil obligatòria, com aquella que pots tenir amb interacció amb tercers.

TJ Europeu

Doncs el tribunal de Justícia Europeu, amb casa a Luxemburg, ha dit que això no és així. Tot vehicle matriculat i no donat de baixa, ha de tenir contractat una assegurança de Responsabilitat Civil. En l’acte del tribunal, parla de cotxes en disposició d’ús, concretament. Però tanca l’acte especificant, que un vehicle d’ús, és qualsevol donat d’alta i matriculat.

Una vegada més, veiem com la política resta a disposició dels grans grups empresarials. I les sentencies no parteixen del sentit comú, sino del interès d’un privat. I en aquest cas, dels monstres de les asseguradores.

Amb aquesta acta, si s’aplicà fins al final, les asseguradores faran l’agost. I diners net, sense feina. Pensem en les grans col·leccions de casa nostra. Pensem en el projectes a llarg termini. Però també en aquells clàssics que resten a les cases sota lona esperant temps millors. Tots els clàssics que ens obligaran a assegurar, seguiran aparcats tranquil·lament esperant el seu moment.

És a dir, que haurem d’estar amatents com comencen a articular accions les asseguradores. Ara tenen la jurisprudència que necessitaven. Veurem com evoluciona aquesta magnífica decisió del TJ Europeu.

Esperem que la FIVA i FEVA siguin capaços de fer veure la llum, a aquells, que no la veuen en el mon dels cotxes clàssics i d’exposició.

Moltes gràcies TJ Europeu.

Salut i Benzina.

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*