Auto Retro 2018, Informació d’interès!

El Saló suma a la seva oferta comercial un espectacle d’acció que posarà a rodar automòbils i motocicletes amb història sobre un circuit d’exhibició habilitat en el palau 1 del recinte firal

Bentley i Ferrari Classiche es sumen al planter de marques expositores en aquesta edició

AutoRetro Barcelona no vol quedar-se parat. El Saló Internacional del Vehicle Clàssic de Barcelona celebrarà el seu 35 edició amb l’engegada d’un circuit d’exhibició sobre el qual rodaran automòbils i motocicletes amb història al llarg dels quatre dies de durada d’esdeveniment, del 18 al 21 d’octubre.

Aquesta proposta de moving xou se celebrarà en el palau 1 i se suma així, a l’oferta comercial que tradicionalment es dóna cita en el palau 2 de Fira de Barcelona-Montjuïc; a la plaça de l’Univers s’habilitarà el pàrquing per a vehicles clàssics i concentracions de clubs. AutoRetro 2018 disposarà així de 50.000 metres quadrats destinats exclusivament al motor clàssic.

Palau 1

Els afeccionats i col·leccionistes tindran la possibilitat de veure en moviment vehicles clàssics de particulars, clubs i entitats. Circularan per aquest traçat, en diferents passades, una col·lecció de vehicles de diverses èpoques que ens permetran visualitzar sobre un únic espai l’evolució de la història de l’automoció; vehicles de transport de viatgers urbans i interurbans de les col·leccions de TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) i Sagalés; vehicles històrics de Bombers dels parcs de Barcelona i Manresa; vehicles de produccions cinematogràfiques; unitats militars de la Segona Guerra Mundial; els automòbils i motocicletes participants en les Montjuïc Legends Sèries; un selecció de tots els models i acabats del mític Seat 600; etc. L’activitat en el palau 1 serà permanent, a l’espectacle en moviment s’unirà l’obertura al públic del paddock dels vehicles participants, l’espai destinat als clubs d’afeccionats i les exposicions monogràfiques que s’establiran en aquest espai.

Les novetats en AutoRetro no es queden aquí. En aquest 2018 i amb motiu de la celebració de la seva 35 edició celebrarem un homenatge als pioners del Saló, aquells afeccionats que van participar de forma destacada amb els seus vehicles clàssics en les primeres edicions del Saló. A ells i als seus vehicles dedicarem el Concurs d’Elegància que engegarem aquest any i que celebrarem en la tarda del dijous, 18 d’octubre, coincidint amb la jornada Preview per a Col·leccionistes de AutoRetro.

Plaça Univers.

La plaça de l’Univers serà l’escenari des d’on començarà a rodar un dels rallyes de regularitat amb major embranzida a Europa: el Spain Classic Raid. AutoRetro acollirà la sortida protocol·lària d’aquesta prova en la qual participaran més d’un centenar de vehicles, que recorreran, entre el 20 i el 27 d’octubre, els 2300 km del traçat per terra que travessarà la península ibèrica de nord a sud pel seu vessant est. Les verificacions tècniques dels vehicles (voluntàries) i la sortida protocol·lària tindran lloc en la tarda del divendres, 19 d’octubre.

Palau 2

AutoRetro 2018 concentrarà en el palau 2 de Fira tota l’activitat comercial característica d’aquest esdeveniment. Prop de 300 expositors procedents d’Espanya i diversos països europeus es donaran cita en aquesta cita d’acció comercial i empresarial. Restauració i comercialització d’automòbils i motocicletes amb història; recanvis i peces; complements; tèxtil; editorials i empreses afins, seran les àrees representades.

El segment de l’automòbil clàssic explicarà en aquesta edició amb la participació de les signatures Bentley i Ferrari Classiche, que se sumen a Porsche i Mercès amb tradició ja en aquest Saló. La presència de restauradores i comercializadores independents garantirà la disponibilitat d’unitats de signatures amb tanta solera com Aston Martin, Hispà Suïssa, Jaguar, Bugatti, Rolls Royce o productes tan populars com Seat, Renault, Citroën, etc.
Per la seva banda el món de les dues rodes estarà excel·lentment representat per les principals empreses d’aquest segment amb unitats de preguerra i clàssiques de marques com Harley Davidson, Montesa, Ossa, Ducati, Lambretta, Vespa, Norton, Bultaco, Profunda, Lube, etc.

L’oferta comercial de AutoRetro es completa amb l’àrea de Automobilia i l’espai Car&Bike Corral, dedicat a la compra-venda entre particulars de vehicles, automòbils i motocicletes, anteriors a 1990, una secció que aquest any creix per l’increment de la demanda de participació.

Programa d’activitats

AutoRetro va iniciar una senda proactiva, dirigida a generar una major implicació amb el Saló de tots els agents (persones, entitats, etc.) que sent el motor clàssic com una passió. En aquesta senda, impulsem el desenvolupament d’un ampli programa d’activitats, que es desenvolupen en paral·lel a l’acció comercial de l’esdeveniment, i que persegueixen posar en valor i promocionar el llegat de particulars, professionals i col·lectius.

Rendirem en aquesta edició homenatge a dues persones amb un nexe en comú, l’esport del motor, però amb trajectòries diferents i apassionants ambdues. Jaime Alguersuari Tortajada, expiloto de motociclisme, periodista gràfic, editor i promotor d’esdeveniments, i Benjamí Grau, expilot de motociclisme, onze vegades campió d’Espanya de Velocitat i cinc vegades campió nacional de resistència, compte en el seu haver-hi amb set victòries en les 24 hores de Montjuïc.

Aquest passat mes de juny el rallye d’Osona va celebrar el seu 50 edició. Aquesta xifra tan assenyalada ens dóna motiu, en col·laboració amb l’agència JAS, per recordar al costat de pilots i organitzadors la trajectòria d’aquesta prova, cita ineludible per a afeccionats i esportistes del motor de Catalunya.

Veurem i parlarem de motocicletes tot terrè (TT) amb segell Made in Spain. Reunirem als pilots catalans que van competir en aquesta modalitat entre 1959 i 1980 i veurem en exposició algunes unitats de Bultaco, Montesa, Puch i Ossa de l’època

El programa d’activitats es completarà amb exposicions monogràfiques, concentracions de clubs clàssics i les Montjuïc Legends Sèries, recorreguts en clàssic per l’antic traçat del circuit barceloní, entre altres propostes d’oci i història.

AutoRetro 2018 està organitzat per l’empresa ERMEvents i compta amb el patrocini de la corredoria de segurs Zalba Caldú. El preu de l’entrada en taquilla d’aquesta edició serà de 15 euros per persona de divendres a diumenge; el dijous, jornada Preview per a Col·leccionistes, serà de 20 euros. L’horari d’obertura al públic serà de 10,00 a 20,00h de dijous a dissabte i el diumenge de 10,00 a 18,00 hores.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*