2 de Febrer: Gran Èxit o Relatiu?

2 de Febrer: Gran Èxit o Relatiu? Em permetreu que no entri en el ball de xifres. No hi estic molt interessat, lo just i necessari. Perquè a l’hora de la veritat, ni han estat 3500 com afirmava algun mitjà, ni mil com afirmava un altre.

Tampoc estic interessat en la guerra de matisos en referència a la presència o no d’afectats reals i directes. i Etc.

Ni en allò de masses clàssics en comparació amb la resta que diuen alguns. Doncs potser la resta, afectada diàriament, no deu estar tan preocupada com vol fer creure a les xarxes.

També hi ha qui diu, que semblava un Auto Retro més que una manifestació. I en algun dels matisos i podria estar molt d’acord. Hi havia punts que tenien molta pinta de mostrari. Però no estaré d’acord amb qui pretén dir-ho per atacar al clàssic. Tampoc hi estic interessat. El món del clàssic quan es mobilitza, té els mitjans i l’esperit per fer-ho. Així que un 10 per ells.

No entraré en atacar a qui no hi era, perquè qui no hi era, no era comptat, com es deia abans. Tant per bo, com per dolent. Tot i que ho enllaçaria amb allò que he dit abans, on eren els afectats de diari? La seva presència representava un petit % del total.

I evidentment, no tornaré a parlar del mètode. N’hi ha que defensen la via FCVH i d’altres la de la mobilització. I n’hi ha que ho defensen des d’aquella postura d’aquell, que posseeix el llibre de la veritat. Jo no el tinc.

Personalment, totes dues compleixen amb unes funcions, que ben enteses i respectant, sumen cap al objectiu final. Així que, sí demanaria, prou comentaris d’atac en tots dos sentits, no beneficien a ningú. Ningú és més guapo que l’altre. Tant útil o inútil pot ser una manifestació com un despatx. Tot depèn del missatge i els interlocutors.

2 de Febrer: Gran Èxit o Relatiu?

Ara bé, deixeu-me ser objectiu i parlem de xifres, de xifres generals i absolutes.

I permeteu-me que us faci una reflexió/interrogació:

Heu fet un exercici mental del que representa una manifestació de 3500 persones al Passeig de Gràcia? O de 7000 suposant dos per cotxe i essent generosos.

Trèieu els cotxes de la imatge, deixeu solament als manifestants, quina força té una manifestació de 7000 persones a Barcelona?

2 de Febrer: Gran Èxit o Relatiu?

Hem de Seguir.

Partim de quelcom clar, l’impost de CO₂ és maldestre, desproporcionat i injust pels vehicles clàssics, ja ho hem comentat i ho tornarem a comentar ben aviat.

La ZBE és absurda per l’ús del clàssic ens ho mirem per on ens ho mirem, tot i que l’alcaldessa surti pels mitjans assenyalant als clàssics com assassins. Sols el ignorant veu que el vehicle clàssic o històric és un problema.

Continua essent una mesura populista la ZBE, promoguda per la alcaldessa més populista que ha tingut mai la ciutat comtal. I no baixarà, ni del burro ni del seu vehicle oficial altament contaminant. Viu convençuda i sense estudis, que el culpable és el vehicle clàssic o històric, no en fa diferències ni en pretén fer.

Ara bé, això que sabem i que és d’una objectivitat absoluta, ha d’entrar en la mentalitat de la població i despres a la dels polítics municipals populistes i als de la generalitat. I la feina serà àrdua i maratoniana.

L’impost del CO2 es escandalós, una càrrega on la contaminació es el de menys, i per tant, és incoherent des del plantejament.

No hem de defallir, però sobretot no, malgastem esforços atacant-nos. Hem, de sumar i créixer en base per tenir més opcions d’èxit. Hem de batre la injustícia que sens vol aplicar, i ho hem de fer amb força i per totes les vies existents, amb civisme. 

El dia 2 de febrer, va estar molt bé. La imatge de Passeig de Gràcia plena de gom a gom de vehicles, per la història. Però el camí encara és llarg i no serà gens planer.

Seguim.

Salut i Benzina

 

3 Comments

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*