XXIII concentració internacional de vehicles militars el Guixaró.

Durant tot el cap de setmana, millor dit, des de pràcticament mitjans de setmana, al poble del Guixaró, a albergat com ja és tradició, la XXIII concentració internacional de vehicles militars. Un programa ple d’actes que s’inicià dijous i que finalitzà diumenge, organitzat per els amics d’Històrics.

De dijous a dissabte, tot d’activitats i excursions per aquests vehicles militars 4×4 i motocicletes on demostrar que encara estan en forma i molt enforma.

Aprofito diumenge per anar a visitar la concentració. És l’últim dia, però és el dia que la organització també aprofita per fer una trobada de vehicles clàssics per acompanyar els militars.

Així que carretera i manta per descobrir el Guixaró.

Vehicles Militars a dojo.

Al Arribar al Guixaró, i començar ha passejar, en certa manera, el cap em fa un pas enrere en els anys, em desperta records al passar per davant dels Land Rover. Em transporten a Zaragoza, localitat on hem va tocar per pebrots, fer el servei militar. Inevitablement, recordo alguna que altra ruquesa amb aquests vehicles….

La veritat es que la extensió de vehicles amb matricules inclús franceses es espectacular. Camions, 4×4, motos, motos amb sidecar… A mesura que caminaba, més enllà dels records del servei, no saps ben bé si et trobes en un campament militar ultimant preparatius per entrar al atac. Deu ni do quin escampall.

Una gran representació de Jeep Willy de tots els estils. Aquí, no puc més que recordar les batalletes que m’explicava el pare, pobre, que en moments difícils personals de la seva vida, i al no saber on caure, va apuntar-se al exercit. I com explicava, amb un somriure, les peripècies i aventures pel desert del Marroc amb un Jeep d’aquests.

Trobada de clàssics.

Bona companyia i bona sintonia la aconseguida al Guixaró entre una cosa i l’altre. Bona col·lecció de clàssics la presentada aquest diumenge. Però com és evident, la gent arribaba, aparcava i com jo, directament cap als vehicles militars.

Al Marxar.

Sempre diem que les trobades de clàssics son especials, son encisadores, ens transporten, ens fan somiar i ens fan recordar. La XXIII concentració internacional de vehicles militars així ho va fer, i en el meu cas, em va fer reviure batalles personals i records d’infantesa. Es indiferent si t’agrada el mon militar o bèl·lic, la exposició de vehicles que allà t’ofereixen, és única i molt recomanada de veure.

Molt bona feina Històrics.

Salut i Benzina

El Rodaclàssics

3 Comments

  1. Des que vaig descobrir El Guixaró, es una fita que tinc anotada al meu calendari de sortides. Tinc un CJ3B civil però tan se val, la germanor que es viu aquests dies es una cosa difícil d’oblidar.
    Gràcies Ferran i Jordi per aquestes trobades.

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*