Edd China diu adéu a Wheeler Dealers

Aquesta última setmana, la notícia que aquell noi alt i amb cabell blanc, amb mans d’or, el Sr. Edd China, deia adéu, d’una forma un xic agria, a la serie Wheeler Dealers o com ho van batejar aquí, Joyas sobre ruedas, traducció tan semblant com un ou a una castanya.

Al llegir el titulars, en seguida, i sempre abans de llegir les fonts, ens hem intentat imaginar els motius per els quals l’Edd decidia plegar.

Si heu vist la serie alguna vegada, al canal Discovery, segur que en algun moment o altre, us han fet crispar. I no pas per els cotxes que han tingut l’honor de restaurar, ni tan sols per la forma de arreglar i reparar de l’Edd, que a tots ens ha donat llum i trucs, si no per els preus amb els que treballava els seu soci Mike.

No em feu ser exacte, però, cotxes pintats per 1000€, llantes restaurades per res i menys, tapicers treballant pràcticament per amor a l’art, i així molts altres exemples.

No sé a vosaltres, però hi havia dies que acabaven el programa, i em venien unes ganes terribles de trucar, dir-los que els hi enviava un dels cotxes que tinc per restaurar i que un cop l’acabin, els hi compro.

Per que aquest, el preu de venta desprès de la restauració era i és genial, un altre dels moments on t’escalfaven d’allò més.

Us ho il·lustraré, i com exemple us poso un dels cotxes amb més benefici, compraven un Bentley Mulsanne Turbo per 3800€, es gastaven en materials i pintura(amb els preus aquells seus): 3500€, total 7300€. i venien el cotxe per 9360€. Ganga Ganga. Benefici total 2.000€. Veure video.

Fent càlculs ràpids, i si no tinguéssim en conte tot l’equip de producció, sols considerant al Duo, Edd i Mike, 2000€ entre 2, 1000€ de benefici per barba. Quantes hores si pot haver dedicat l’Edd amb el Bentley, 100 hores? 200 hores? Preu Hora Edd, 5-10€ hora.

Ja el contracto jo!

Fent tots aquests càlculs, vam deduir que l’Edd n’estava tip i fart de la habilitat per vendre cotxes del seu soci, cansat de veure com marxaven del taller vehicles millor que nous a preu de ganga, cansat de treballar com un animal per 5€ l’hora de mitjana, cansat de treballar per amor a l’art mentre el seu soci es passava el dia passejant, cansat, tip i fart plegava i se’n anava a montar un taller multi-marca a cobrar 30€ hora.

Aquest pensàvem que era el motiu. D’altres especulaven per altres costats, nosaltres creiem fermament en aquesta versió de la història.

Realitat

Com sempre i com en tot, la rumorologia, la ciència exacte dels rumors, és sempre infinitament més distreta que la realitat.

La veritat és força sencilla i la típica del mon de la televisió, nous amos, nous punts de vista.

Wheeler Dealers va començar com una petita producció de 5 persones, el Mike, l’Edd i 3 tècnics. A mesura que es va anar fent gran, l’equip va anar creixent i el programa va ser comprat per Discovery Channel. Fins a qui tot correcte.

L’any passat, Discovery ho va vendre a Velocity channel, i aquesta, exactament no se en que pensaven o pensen, han considerat que la part de l’Edd, de les restauracions, costa molt de gravar i que més valia carregar-se aquesta part.

És a dir, les ments pensants de Velocity, creuen que el motiu per el qual Wheeler Dealers era tot un èxit, no val la pena ser gravat i emès. Felicitats Velocity, arribareu lluny.

Lo interessant del programa eren les restauracions, lo interessant del programa era entendre per on pateixen els cotxes i què s’ha de vigilar, lo interessant del programa era veure al Sr. Edd China en acció. Sense això, serà un programa descafeïnat de compra i venta de cotxes, serà el símil de Top Gear sense Clarkson, un fracàs absolut.

Edd China, ens has regalat 14 anys, 135 cotxes restaurats i molts i molts consells(Top Tips).

Molta sort en futurs Projectes, que ja has engegat i molts èxits.

cotxesclassics.cat

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*