Quí més fa el 50é aniversari aquest 2017?

Portem ja uns quants mesos parlant dels 60 anys del Seat 600 i dels 50 anys del Seat 850, del qual vam fer una prova al febrer, d’un 850 coupé. Però no son pas els únics que celebren el mig segle de naixement, Us en presentem uns quants més en el seu 50é aniversari.. 

ARTES Campeador(1967)

50 anys ja de la creació del Magnífic Artes Campeador, esportiu de competició artesanal. A casa d’en Marginyà en podem veure un 100% restaurat, el mateix que vam veure a Epocauto REUS.

AMC Rebel(1967)

American Car Company va treure al mercat el Rebel, una versió curta i millorada del Embassador. Centrats amb la competencia, i tal com feren a GMC, treuen vehicle per competir amb el top ventes Mustang. Versió Coupé i Cabrio.

Aston Martin DBS.

Produït des de l’any 1967 fins al 1972, successor del DB6, amb unes línies fastback típiques dels dissenys americans de la època. Es l’últim Aston Martin de la Era de David Brown.

Chevrolet Camaro(1967)

GMC presentava aquest model l’any 1966, com a resposta al Mustang que presentava Ford. En la seva primera fabricació, i primeres ventes, el model 67 va sortir amb les versions RS i el mític SS de 5.7l V8. Versió Coupé i Cabrio

Citroën Dyane 6(1967)

Citroën, en ple procés de creació de la serie G, encarregaba també, la modernització del 2cv. I ja se sap, no es pot ser a missa i repicant. EL 1967 veia la llum el DYANE 6, no va arribar a ser el revolsiu que pretenien i, 2cv i DYANE 6, van ser dos models venguts a la vegada, cadascun amb el seu públic. Tot hi així feliç 50é aniversari.

Fiat 124 Coupe i Fiat 125

Fiat llença un gran esportiu aquest mateix any, el Fiat 124 Coupe, que arribarà a casa nostra coma a Seat 124 Coupe l’any 1970. Partia de la base del Fiat 124 del 1966, amb aquesta evolució i disseny esportiu aportat per el mateix dissenyador del Ferrari 250GT. Per altra Banda, treuen la evolució del Fiat 1300/1500 compartint bastidor amb el 124. Aquí arribarà com a Seat 1430.

 Mercury Cougar(1967)

Primer Pony car de la Gent de Mercury, presentat al setembre de 1966. Cougar 67, Vehicle una mica més gran que el Mustang(comparteix plataforma) i amb una sola versió, Coupé. Un més, intentant competir amb el gran Mustang.

Opel Commodore

Cotxe de perfil Executiu. Tres versions, 2 portes, 4 portes i fastback. El Commodore era una millora del Opel Rekord, més luxe i comoditat, amb motor 2.2l. El mateix any de llançament, treien la versió esportiva GS amb motor 2.5l i fastback.

Pontiac Firebird.(1967)

GMC presentava aquest model l’any 1966, com a resposta al Mustang que presentava Ford. En la seva primera fabricació, i primers ventes, el model 67 compartia estetica i tecnologia amb el seu cosí germà, el Chevrolet Camaro. Única diferència estètica, para-cops integrats a la carrosseria.

Toyota 2000gt(1967)

Serie limitada la de aquest superesportiu, disenyat per Toyota amb la col.laboració de Yamaha. Fabricat i produit des de 1967 fins al 1970. Aquest vehicle va fer canviar la visió internacional del fabricants Japonesos(fins aleshores imatge de plagiadors), van demostrar al mon ser capaços de produir i fabricar vehicles per fer ombra als Europeus. Tot i així, no ús recorda un pel al Type-E?

TVR Tuscan(1967)

Molt semblant al Grantura 1800s, el Tuscan, curt entre eixos, es un esportiu produit entre 1967 i 1970. L’any 1967, sortia al mercat amb motor 4.7l V8.

L’any 1967, també apareixen noves versions de vehicles existents i presentacions noves en salons internacionals com el SAAB 99, Alfa Romeo Montreal, Ferrari 365 CTC-GTS, Cadillac Eldorado 6th Generation i molts altres, aquí hem parlat dels comercialitzats.

Possiblement, n’hi hagi algun més, però aquests eren realment, els més icònics. Feliç 50é aniversari a tots.

Salut i Benzina

Cotxesclassics.cat

Fotografies: commons.wikimedia.org, wikipedia.com, wikipedia.org

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*