Lancia s’apaga, i comença per les Webs

Lancia s’apaga. Dels rumors dels últims dies, als fet que van succeint. Aquesta setmana, hem vist, com, al introduir l’adreça web al navegador, aquesta, no et retornaba allò que volies veure.

Fets

La web, a dia d’avui, a passat de ser comercial a un directori dels tallers oficials on reparar el teu vehicle si n’ets propietari.

El grup Fiat-Chrysler Automtive ja fa dies que treballen en la viabilitat de les seves marques. Ja fa temps, que la política empresarial a Europa, passa per Fiat-Ferrari-Masseratti i Alfa-Romeo. La llarga i importantíssima historia de Lancia, no és suficient per el grup per tal de preservar-la.

Els bons resultats de ventes del Lancia Epsylon d’aquests anys no son suficient per la seva viabilitat.

Aquest 2017, veurem com s’apaga Lancia. Veurem apagar-se una de les marques més importants de la Història, i res fa pensar que no succeeixi.

Breu Repàs Lancia

L’any 1906 Vincenzo Lancia i Claudio Fogolin fundaven a Turin la marca. El primer vehicle va veure la llum l’any 1908, el Alfa 12HP.

Vingueren després el Gamma, Beta, Delta, Epsilon i Theta. Noms que us sonaran dels últims models, però que van ser les cartes de presentació de la marca d’entre l’any 1908-1918.

Durant la seva historia, ha estat a la vanguardia tecnològica, impulsant avenços i incorporant-los als vehicles de serie de la casa:

1913: Incorporen sistema elèctric complert de serie al Lancia Theta

1922: Primera Carrosseria monocasc al Lancia Lambda

1948: Primera caixa de canvis de 5 velocitats al Lancia Ardea

1950: Primera producció en serie Motor V6 al Lancia Aurelia

També es deu a la marca, la suspensió independent davantera així com a moltes altres petites solucions.

Ha estat una Marca molt viva, la major part de la seva història, amb aquella imatge de vehicles de luxe, tan quan estava sola, com quan al any 1969 va entrar a formar part del grup Fiat. Però també, el seu pedigrí del mon de les curses. No hem de perdre de vista, que els fundadors, Vincenzo i Claudio, eren pilots de curses de Fiat abans! Els més recents i de renom, el Stratos i el Delta.

S’apaga una de les maques més influents i importants del mon del automòbil. En els últims anys, ho  hem vist amb Saab, amb MG i Pontiac. Tot fruit de decisions dels grans grups, de potenciar altres registres. En aquest mon que vivim, i sobretot en el automobilístic, la història sols serveix per rellegir-la, no com a puntal de permanència.

Trista és la Notícia, Lancia s’apaga, i ho fa apagant les seves webs i amb missatges de agraïment.

Lancia

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*