1896 Armand Peugeot

Sabies que l’any 1892, Armand Peugeot inicia la seva aventura en e mon automobilístic, produint vehicles amb motor de combustió interna de Daimler?

Nascut el 26 de març de 1849 a Hérimoncourt, al est de França. Armand Peugeot era fill de una de les famílies més fortes del sector metal·lúrgic.

Inicia la seva formació professional en una empresa de Leeds per posteriorment es graduar a París com a enginyer.

Bicicletes

L’any 1865, amb el seu cosí Eugene, s’inicien amb la gestió de la empresa familiar Peugeot Fréres Aînés.

L’any 1882, inicien la producció de Bicicletes a la propia empresa familiar. Fruit del neguit de Armand de inventar, l’any 1889 presenten a la Exposició Universal de Paris un tricicle amb motor de Vapor.

Automòbils

L’any 1892, la empresa canvia de nom a les Fils de Peugeot Frères, fabricant bicicletes i iniciant la aventura amb els automòbils. L’any 1892, comencen a fabricar vehicles propis amb un motor de combustió interna fabricat per Daimler.

Armand, veient el brillant futur que tenia la producció de automòbils, insta al seu cosí de ampliar el negoci per aquesta banda. Eugene no veu clara la proposta i la denega per tal de no comprometre la empresa Familiar.

Armand Peugeot, l’any 1896, crea doncs la Société Anonym de Automobiles Peugeot a Audincurt, i s’embarca tot sol en el projecte. Comença la producció dels seus propis motors.

L’any 1910, Armand no té hereu varó per la seva fabrica. Acorda amb el seu cosí Eugene de fusionar les dos empreses. L’any 1913, 2 anys abans de morir, deixà la direcció de Peugeot. El 1813 la empresa era el primer Fabricant de automòbils de França, amb una producció de 10000 automòbils/any.

Armand Peugeot(1849-1915)

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*