6a Festa de la Benzina. Barberà de la Conca

Benzina. Aquest cap de setmana el poble de Barberà de la Conca feia olor a Benzina. Fa dos setmanes feia olor a vi amb la Festa  del Trepat i ara a Benzina amb la Festa de la Benzina.

I no es una festa en honor a Repsol, Campsa ets, sino a tots aquell que fa dècades que en cremen, els clàssics.

Així doncs aquest diumenge 2 de juliol, Barberà de la conca acollia una nova edició de la seva trobada de clàssics.

A les 9h tothom era citat davant del Celler Modernista de la Agrícola de Barberà. Allà la organització esperava per tal de fer les inscripcions.

Esmorzar dins del celler, sota les tolves de recepció de raïm. Bon entrepà de pernil acompanyat de vi o aigua.

Cotxes

Bona trobada amb varietat. Una bona col·lecció de 600, Citroën i Escarabats no hi van faltar.

Americans, Porsche, Renault, Mercedes.

Inclòs una ambulancia per si de cas.

Passejada

A dos quart d’onze, puntuals, cridats eren els participant per pujar el cotxes i iniciar la ruta. Una ruta de escassos 25km, però per unes carreteres entre boscos molt entretingudes. Destí, Vallespinosa.

A Vallespinosa, els esperava el guia local, que amb molta gracia, va fer de la visita, tota una festa.

Acabada la visita, i havent-se refrescat al Bar, tots altra vegada als cotxes car a les 13h, s’havia de estar a Barberà de la Conca per exposar el vehicles.

Traca Final

Al arribar al municipi, estacionat els vehicles museisticament, els participants anaren a fer una copeta de cava mentre gaudien d’un bon espectacle.

L’encesa del Lanz-Bulldog de la Agrícola de Barberà. El primer tractor d’aquesta, construït l’any 1938 i restaurat fa uns quants any per un Barbarenc, Pep Pons. Tota una joia, única i en un estat de Revista.

Després de veure engegar i passejar el Lanz, uns quants deien fins l’any que i la majoria anaven al dinar de germanor, per finalitzar el dia tal com va començar, tots al voltant de taula.

Com a curiositat, la organització sempre te la obsessió dels records. Han de ser únics, diferent i especials. Ja fa anys que els fan ells mateixos. l’any 2015, va  ser un bloc de motor de 600, partit en cent trossos. la cinquena, unes bugies antigues disposades en forma de V i aquest any uns rodaments.

Que serà l’any que ve per la setena? en que s’inspiraran?

Bona Festa, Bona trobada, felicitats a la organització per la magnifica jornada.

Fins l’any que ve.

Salut i Benzina

Fotografies: A. Fernandez i F. Guilló

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*