New Alpine A110. Declaració d’Intencions

A110. Moltes vegades comentem Fake News de retorns de mítics models dels 60 i 70.  En aquesta ocasió, en podem comentar una que està ben apunt de esdevenir una realitat als carrers de casa nostra.

Alpine torna a la carrega, i ho fa amb el seu mite. El A110 tornarà a brillar per les carreteres de casa nostra. I ho fara amb un disseny on clarament declara les seves intencions.

El dissenyadors d’Alpine han buscat recuperar l’esperit dels 60. Han decidit que tornin les línies del seu mite. I les semblances son més que notòries. Es un gust mirar-lo i reconèixer el seu inspirador. El capó amb el nervi central es un dels encants mítics d’Alpine. Una miqueta com el que va passar amb el Ford GT 40.

I e l mateix que va passar amb el Ford passarà amb l’Alpine. No sabem preus, però, serà més car un dels clàssics que no pas el New A110?

Tot apunta a que si. Però serà capaç de transmetre la mateixa exclusivitat que el clàssic A110? o la electrònica farà molta feina anul·lant l’esperit?

Com es el A110?

Pel que fa a la mecànica, un motor de 4 cilindres i 1.8cc amb 252 cv de potencia al darrere. Que si això li sumem el seu baix pes, 1080 kg el fa un vehicle realment ràpid. Tot el desenvolupament del motor, i de la caixa de canvis prové dels serveis d’intel·ligència d’ALPINE i Renault Sport.

Això provoca una relació de 248 cv per tonelada i es tradueix amb una acceleració de 4.5s de 0-100km/h i una velocitat màxima de 250km/h!!

Xassis d’alumini molt ben resolt, rígid i molt àgil, prometent grans sensacions a les carreteres més revirades.

Mides: 4.2m de llarg, 1.8m d’ample i 1.25 d’alt.

Un interior vanguardista amb detall de luxe en cuir, fibra de carbó i alumini.

Amb aquestes dades promet molta diversió. Promet sensacions d’un esportiu actual amb el aire retro de la carrosseria.

A França, han fet una oferta de llançament de 55000€. Quan arribi a casa nostra, suposem que es posarà a la venta per uns 50000-60000€. Convencerà?

i aquí es on sempre està al problema. Qui busca un esportiu, i els clàssics no son la seva passió, optarà per un Alpine A110 per 60000€? o optarà per un Porsche Cayman, Audi TTS, Jaguar F-Type o per un Lexus RC per el mateix preu?

Ho anirem veient, per els amants dels clàssics, les línies son molt engrescadores. I com diem, dona gust veure remakes tant fidels als seus orígens.

Salut i Benzina.

cotxesclassics.cat

Fonts: Renault

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*