Rastrojero, Clàssic al Dakar 2018

Rastrojero. Demà, dia 6 de gener, es donarà inici de la edició 2018 del Rally Dakar. Un dels Rallys de més renom del panorama automobilístic. Si ve és cert, que ja no tenim la estampa de Mauritania o de la arribada a la plata de Dakar, la magia de la prova es manté.

Els nostres no hi falten, la gran Laia Sanz buscant el Top 10, com a mínim!

Nani Roma intentarà endur-se el trofeu novament.

I els incansables Isidre Esteve, Xavier Foj i Lucas cruz en cotxe. Barreda i Farrés en moto en faran patir de valent i el gran Joventeny amb els més grans dels participants ens faran somiar i somriure

Però, també hi ha espai per els clàssics!!

Un any més, els amants del clàssic i del Dakar estem d’enhorabona! I ja és el segon consecutiu.

Fa uns quants anys, recordareu, un preciós Citroën 2cv Sahara va participar al Dakar, convertint-se en el centre de mirades arreu. Els resultats no van acompanyar, però sols veure-l allà present, desafiant dunes i fangar,  ja era motiu d’alegria.paris-dakar-2cv

Aquest any,  l’equip cordovès(Argentina), l’equip Blangino, tornarà a participarà amb el Rastrojero del any 1966!! Si senyors, tornem a tenir un cinquantero a la sortida del Dakar!rastrorejo-dakar-2017-blangino-2

Al cap davant, Jose Antoni Blangino, en la seva sisena participació a la prova.rastrojero

Rastrojero 1966.

Aquest cordovès ha volgut compartir amb el mon un cotxe molt del país, el Rastrojero. Aquest cotxe, es construïa a Cordova, per la IAME(Industria Aeronautica Mecanica del Estado). Ideat com un utilitari rústic utilitzat per el transport de mercaderies amb un capacitat de fins a 1 tona, es va produir des de el 1952 fins al 1979.rastrojero-original

Per tal de tornar a participar al Dakar amb el Rastrojero en aquesta edició 2018, Blangino i el seu equip de 12 persones, han modificat el vehicle per tal de adaptar-lo a la prova i muntant un motor Chevrolet V8 de 300cv. Totes les modificacions fetes, artesanals i amb el objectiu de conservar al màxim les línies del cotxe original. Com es normal, l’objectiu per aquest equip, arribar a la meta! Però no sols això, aquest cop toca superar-se!!

L’any passat, en la edició 2017, el Rastrojero va arribar a la meta en una meritoria 36ª posició. Ho superaran?

Molta sort al equip Blangino en aquesta aventura i com no, molta sort i èxits als nostres pilots presents en aquesta edició, en totes les categories!!

Salut, Dakar i Benzina.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*