Centenari del 1918!! Anem a veure quin va neixer el 1918?

centenari del 1918.

Quarta entrega d’aquest 2018. Ja vam repassar els vehicles que feien els 25 anys, els que feien els 50 anys, el que feia 75 anys i avui continuem.

I no de qualsevol manera. En aquesta ocasió, repassem la gran xifra, repassem qui passa de dos a tres xifres. Busquem quin vehicle, quin model, té l’honor aquest 2018 de convertir-se en un  model centenari!!

1918.

En la ultima entrega, la dels 75 anys, ens situàvem l’any 1943 en  plena II Guerra Mundial. I comentàvem, Que en moments de guerres, les industries es veien obligades a centrar-se en les necessitats del seu país. Per això, si ho recordeu, o ho voleu tornar a mirar, l’any 1943 sols apareix el Toyota AC.

Doncs el 1918 no es pas diferent al 1943. Però en aquesta ocasió, estem al final de la Primera Guerra Mundial o Gran Guerra. I es que fins el 11 de Novembre de 1918, la gran guerra no s’atura. Aquesta Guerra, es centrà força en Europa, tot i que, evidentment, els aliats també hi eren presents i ben inmersos.

També es veritat, que les industries automobilístiques, tampoc tenien la empenta i embranzida que als anys 30 o 40. Així que no podem enfocar la falta de models a la Gran Guerra, si no que seria més a una suma de factors i prioritats dels Moment.

Evidentment, la cerca de models Europeus la hem deixat aparcada, i ens hem centrat en la resta de continents.

Hem Trobat Un Centenari del 1918!!

Centenari del 1918, Studebacker Special Six 1918 – 1927.

L’enhorabona per aquest model de la ja desapareguda casa Studebaker. Aquest 2018, el model Special Six i derivats, compleix els 100 anys!!

256000 unitats del Special Six van ser produïdes entre el 1918 i el 1927.

Motor de 6 cilindres  i 4.6 CC. Al sortir, sortia amb una potencia al voltant del 30 CV tot i que cap a finals de la producció, i amb alguna modificació, rendien a uns 55cv. I aquest, havia de estirar el Special six de un 1600kg de pes.

5 places en totes les seves variants, on hi podem trobar el Light Six, Special Six, i EG Big SIX. El 1924, aparegué el Standard Six.

Tot una revolució a la casa del Studebaker.

Per part nostra, felicitar al model Centenari del 2018!!!

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*