Chrysler-Lamborghini. Tal dia com avui, Sant Jordi, però de 1987

This and many more photos of Lamborghinis are available on www.LamboCARS.com

Chrysler-Lamborghini Sant Jordi.

Ja sabeu que ens agrada indagar en la historia en dies festius. Ens agrada celebrar la festivitat, aportant quelcom de història de la automoció.

No sempre trobem dades ni fites importants però sempre hi ha quelcom interessant que no tothom coneix.

Doncs aquí va una curiositat que possiblement, s’escapi dels coneixements de molta gent.

Tal dia com avui, 23 d’abril de l’any 1987, Lamborghini era adquirida per la marca americana Chrysler Corporation.

Lamborghini es una d’aquelles marques que des de que va ser fundada, ha passat per varies mans.

Des de  la seva fundació, l’any 1963, que ja us vam explicar com va anar, moltes coses passaran. D’aquell interes d’en Ferruccio de crear el esportiu per excel·lència i passar la ma per la cara a Enzo a la seva venta.

Tot anava be a can Ferrucció fins a 1970. Tractors d’èxit, cotxes d’èxit i de més. Pero als inicis dels 70, els seus tractors van començar a experimentar problemes de venta. La competencia li començava a fer molt mal. I aquests eren la seva vida, els esportius Lamborghini eren el seu hobby per que ens entenguem.

Així que veien que la seva marca de tractors anava de capa caiguda, va pendre la determinació d’abandonar el projecte de Esportius Lamborgini i centrar-se amb els seus tractors.

I aquí es on va entrar Chrysler.

Chrysler-Lamborghini Corporation.

Chrysler, una marca reconeguda de USA, no tenia fama de bons cotxes de luxe. Grans cotxes utilitaris i feiners, però no pas premsa de marca estrella. Va veure la oportunitat de convertir-se en tota una estrella adquirint una marca europea d’esportius excepcionals, Lamborghini.

I així ho va fer, el 23 d’abril de 1987. Es convertia en la propietaria de Lamborghini. En aquell moments, amb el vehicle estrella Lamborghini Countach.

Algunes propostes van preparar per al públic, com el Portofino. No Va passar de prototip, pero la vanguardia en elements i el factor premsa si el van tenir.

Per A o Per B, el seu pla no va funcionar, i Chrysler-Lamborghini no li va donar el reconeixement que esperava. En poc temps, va posar a la venta la marca.

Lamborghini va passar per varies mans fins que al any 1994, Volkswagen se la va quedar.

Breu repàs de la història en aquest dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi. Breu pincellada per tots.

Bona diada de Sant Jordi a tothom.

Salut i Benzina

Cotxesclassics.cat

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*