Tal dia com avui, 24 de juny, però de 1910.

24 juny.

Com tot festiu a cotxesclassics.cat, sense excepció, repassem i fem una pinzellada de la història.

I avui, 24 de juny, Sant Joan. Desprès de una bona berbena, petards, música i fogueres arreu, una repassada a la història, en format breu, sempre es entretinguda.

I en un dia tan característic com aquest a casa nostra, on any rere any, la festa segueix sense res que la pugui aturar, a Milá passa el mateix.

I és que al any 1910, un dia com avui, Alfa Romeo fo fundada! Any rere any, mentre aquí intentem fer desaparèixer les conseqüències de la nit passada, a Milá comencen les festes.

24 juny, Naixement de Alfa.

I abans de arribar a 1910, ens hem de traslladar a 1906. A Italia, els vehicles francesos eren molt apreciats. Sobretot els Darracq.

Així que la companyia, decideix crear una delegació de la factoria al país per incentivar més les ventes i reduir els costos. La primera planta la monten a Napols. Al poc d’estar operativa, Alexander Darracq, veu que el potencial industrial Italià es al nord, no a Nàpols. Decideix comprar un terreny al polígon Milanes de Portello i estableix la seu de Darracq Italiana a Milà.

Un cop establerts, encomana a Giuseppe Merasi, el disseny d’un vehicle que enlluerni al mercat italià. Aquest vehicle es molt ben vist per Italia. I els Italians els hi agrada fer les coses per ells mateixos. Així que un comitè de industrials Lombards, decideix comença la producció del model i Alexandre Darracq els hi ven la producció, la Planta i delegacions al comité.

El 1 de Gener 1910, la companyia de Darracq passa a mans italianes i el 24 de juny de 1910 funden la Anònima Lombarda Fabricca Automòbil. 

La Companyia adopta la creu vermella sobre fons blanc de Milà i el Biscione, la Serp blava, insignia de la Familia Visconti. Els Visconti van ser els governadors de la ciutat-estat de milà des de l’any 1277 fins al 1447.

l primer model que veu la Llum a Alfa, els seu Torpedo 24Hp

Així que podríem dir, que per Sant Joan de 1910 es funda la Alfa, de Alfa Romeo.

1920, Alfa Romeo.

EL nom complert de Alfa Romeo, no naixerà fins passada la guerra. El 1920 es fusiona A.L.F.A amb la Societat Anònima Lombarda Romeo.

El 1921 neix el primer vehicle amb el nom nou, el Alfa Romeo Torpedo 20/30 HP i ES.

Feliços 108 anys dels orígens d’aquesta marca italiana, que al néixer, nasqué amb el lema de Cuore Sportivo, i que sempre ha portat al cor dels models durant tota la seva història.

Salut i Benzina i Felicitats a tots els Joans i Joanes.

Cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*