Gran VIIa Festa de la Benzina.

Aquest cap de setmana passat, Diumenge dia 1 de juliol, es celebrà la VIIa festa de la Benzina.

El que va començar fa uns anys com una petita exposició dels veïns de Barberà de la Conca, convertida en tota una trobada comarcal anual de referència.

En pocs anys s’ha convertit en la trobada de Referència a la Conca de Barberà, amb més inscrits any a any.

I si alguna cosa te la Festa de la Benzina, és les ganes de fer comarca. Cada any, els organitzadors porten als inscrits a indrets poc concorreguts de la conca. Es va començar a Vilaverd, seguit de Forés, Vallespinosa, i aquest any a tocat Vallfogona de Riucorb. Una forma de montar dues exposicions al mateix dia, fent gaudir a dos pobles per any!

6a Festa de la Benzina. Barberà de la Conca

VIIa Festa de la Benzina.

Tal com dèiem, dos pobles cada any. Aquest any, Barberà de la Conca i Vallfogona de Riucorb.

A les 9 del matí tothom era citat a la plaça del Sindicat de Barberà de la Conca, davant de la Agrobotiga de la Agrícola de Barberà. Cotxes arribats d’arreu si feren cita. Pràcticament una seixantena de vehicles s’hi van exposar. Esmorzar, entrepà per tothom per agafar energia. A les 10, hora de sortida de la comitiva.

La ruta, com sempre, per carreteres divertides on poder gaudir dels paisatges diversos de la Conca de Barberà. Barberà de la Conca-Sarral-Rocafort de Queralt-Conesa i final a Vallfogona de Riucorb.

A Vallfogona de Riucorb, els esperava l’Alcalde de la Localitat per organitzar la zona de exposició dels vehicles. Al costat de la Piscina Municipal quedaren tots aparcats per que els veïns poguessin passejar i veure les joies exposades entre remullada i remullada a la piscina. Aquestes tres joies, dels amics del Club de Vehicles Històrics de Lleida no van faltar a la cita, Karmann Type 4, Fiat 1500 Cabriolet i Volvo!

Visita guiada per el propi Alcalde pels carrers i església de Vallfogona de Riucorb. No va faltar el carrer de Johan Cruyff! Al acabar la visita, d’un bon aperitiu van poder gaudir cortesia del Ajuntament de Vallfogona de Riucorb.

Tornada

A la una puntuals, ruta de tornada cap al punt de origen. Aquesta ruta, incloent-hi pistes forestals, dugue a la comitiva per Passanant i Belltall-Forés-Sarral-Barberà de la conca.

Un cop allà, vehicles exposats davant de la Agrobotiga. Entrega de records i copa de cava cortesia de la Agrícola de Barberà.Per uns quants la jornada acabava aquí. Per els altres, dinar de germanor a la mateixa localitat.

Una gran VIIA Festa de la Benzina. Una petita festa, que s’ha fet gran i que el públic gaudeix i repeteix.

Agraïments Organització

La organització vol agrair a tots els participants, i als clubs Històrics i Club de Vehicles Històrics de Lleida per no fallar-nos cap any! També als col·laboradors i patrocinadors, Ajuntament de Barberà de la Conca i Vallfogona de Riucorb, Tallers SAMI, Agricola de Barbera SCCL, Amorós Fusters, Històrics i cotxesclassics.cat, sense ells nos seria possible.

I per l’any que ve, l’organització comenta, que serà sonada!

Que per molts anys es pugui anar celebrant!!!

Fotografies: Toni Pomes, Jaume Amorós, Fer Guilló i pròpies.

 

 

1 Comment

  1. M’ho vaig passar molt be i vaig disfrutar amb el recorregut i les visites, m’ha agradat molt l’ambient de tots i el companyerisme drls organitzadors, enhorabona procuraré que res m’impedeixi tornar l’any que be a la vostre,nostre festa de la benzina.
    Força salut i benzina

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*