Curiositats: Spohn i el seu Convertible 1957.

Per molts si parlem de Spohn, poc us ve al cap. Però si diem Maybach, Hispano Suiza, BMW i Mercedes tots ho tenim al cap.

Doncs bé, Spohn i les marques mencionades, molt en comú.

Karosseriebau Hermann Spohn va ser una empresa Carrossera fundada l’any  1920 a Ravensburg. La proximitat a la fabrica de Maybach, i el nom que havia adquirit, va fer que aquest comences a treballar puntualment per la firma Maybach i per totes les cases mencionades avans.

Però Des de 1930 fins al inici de la Segona Guerra Mundial, Spohn va ser contractat per Maybach com a Carrosser oficial. Gran joies sortiren de les seves Mans i Maybach amb aquells motor Zeppelin.

Al esclatar la Segona Guerra Mundial, Spohn, com tots els altres del ofici, es van veure obligats a dedicar-se a la construcció de vehicles militars.

Post Guerra Spohn

Al acabar la Guerra, Spohn ja no era un nom que respongués a res. Però va comença a recuperar vehicles militars, i començar les severs creacions a partir dels xassís dels vehicles de la Guerra. Els militars americans van veure la seva vàlua, i enseguida li encarregaren vehicles exclusius.

Es per aquest, que a partir de finals de la guerra, veiem les seves creacions vinculades a GM i no pas tant a Maybach. La seva línia de vehicles únics va ser la seva nova labor, Customitza vehicles de GM(Pontiac, Cadillac, Chevy) i BMW.

Però també se li atribueix el primer cotxe de plàstic de la Alemania Occidental. Tota una revolució anomenada Spohn Plastik, amb base Volkswagen.

Spohn Convertible 1957.

I aquest Spohn Converible de 1957, es la que es considera la seva última creació. Un disseny curios, valent, amb quatre òptiques davanteres i cul amb clares tendències aeronàutiques de la època.

Aquest Spohn Convertible, es basava en un xassís Ford, Motor v8 de Cadillac i canvi de tres relacions de Ford.

Unes 200 unitats creà Spohn, de les quals cap iguals entre si. Un carrosser genial, que treballar des de 1920 fins a 1957, però que el temps i les circunstancies, relegà.

Info i Fotografies: autopuzzle.com, Old Concept Cars.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*