6 de desembre de 1893 – STILL

125e aniversari.

I si, n’hem tornat a trobar un. I un fet que tingué lloc l’any 1893. A l’altra banda de l’atlàntic, però no  a Estat Units, si no a Canada.

El 6 de desembre de l’any 1893, a Toronto, es presentà el primer vehicle elèctric Canadenc! No podem parlar de canada com la meca del motor, però com a cada país, hi trobem fites.

I no podien ser menys. Es presentava el 6 de desembre el primer vehicle elèctric canadenc de la Historia.

125é aniversari del Still Electric Car

Frederick Fetherstonaugh, el culpable. Era un jurista especialitzat en Patents. Treballava al registre de Toronto, i es de imaginar i suposar, que tantes patents amunt i avall li van fer sorgir la seva vesant més enginyosa.

Un dia, se li presentar un bon home, el senyor William Still per patentar una bateria millorada, amb molt més rendiment i potencia.

ENtablaren una llarga i profitósa conversa que va provocar que Still, comences a dissenyar un motor que fos alimentat per aquesta Bateria. Amb el motor acabat, Still es posar en contatcte amb  Dixon’s Carriage Works per que fabriques un vehicle per encabir el seu motor.

A finals de Novembre de 1893, Dixon’s acabava la feina, Still istalava el motor i el 6 de desembre de 1893, presentaven la creació al públic de Toronto.

Era un vehicle de 350 kg de pes, 4cv de potencia que podia circular a una velocitat de 25km/h! Les bateries duraven, segons us, de 1 a 5 hores. I per carregar-los, tan sencill com penja cables al cablejat del Tranvia!

Va ser un exit rotund, i els inversors apareixien de sota les pedres. Aviat aparegué la Still Motor Company. La competencia de USA no va permetre que la empresa dures molt. Still la va tenir poc temps ja que aviat va ser adquirida per altres companyies canadenques.

El que si que sabem, es que un dels clients de Still, va ser el Sr. Frederick Fetherstonaugh, el patentador. Va disfrutar de un dels vehicles de Still durant 15 anys!

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

fonts: Radio Canada International

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*