Tal dia com avui, 26 de desembre però de 1933. NISSAN

Nissan.

Com tot festiu, us portem una pinzellada d’aquest dia en la història.

Nissan, 26 de desembre de 1933.

 

Tal dia com avui, 26 de desembre de 1933, neix al Japó.

Si bé és cert, que no neix Nissan, tal com la coneixem avui dia, neix l’empresa, que al juny de 1934 és renombrà com a tal.

Podem parlar dels seus orígens en Datsun, i és que aquest va ser un actor importantíssim, però no va ser l’únic. Tot un entrellat d’empreses i hòldings van portar al naixement de Nissan.

I és que a l’any 1928, Yoshisuke Nihon va fundar el Holding Nihon Sangyo, empresa que formar part amb el fundador, Tobata Casting i Hitachi. Aquest Hòlding d’empreses, arriba a tenir unes 74 marques a la segona guerra Mundial. En aquells moments, 1928-1933, es dedicaven principalment a la producció de components de l’automòbil i foneries.

El 26 desembre de 1933, entra a Nihon Sangyo, DAT Jeidosha & Co(DATSUN), com afiliat de Tobata Casting. I per tant, com Tobata era empresa del Holding, Datsun entrava també.

És en aquest moment on creen la divisió d’automoció a Nihon Sangyo, Jidosha-Seizo Kabushiki-Kaisha (Automobile Manufacturing Co., Ltd.). Aquesta marca serà l’encarregada de la producció d’automòbils pel Hòlding Nihon Sangyo.

Com a abreviatura del nom compost Nihon Sangyo, a la Tokyo Stock Exchange l’empresa és donar a conèixer com a Nissan. I així és quedar en les ments de tothom

6 mesos més tard, el 1 de juny de 1934, s’inaugura oficialment Nissan Motor Co. i és comprada per Tobata Casting i Datsun al Hòlding Nihon Sangyo.

Tot un entramat d’empreses i la visió i empenta de Datsun, portaren al naixement de Nissan Motor Co. Feixuc de resseguir, però una curiositat més de la Història de l’Automoció que us portem.

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Venta Firebird Targa

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*