Tornem als 70, a 90km/h

an empty stretch of the canadian highway through the rocky mountains in Jasper, Alberta

Tornem als 70. Sembla mentida, o de broma, que el dia 29 de gener de 2019, haver d’assumir una nova retallada. I aquesta vegada no és econòmica, d’acord. Però va contra l’evolució dels temps i de la tecnologia.

I és que amb aquesta, tornem als 70

Si, si, ho heu llegit bé. Tornem a l’època del Renault 4, 5, 6 i 12, del Citroën Dyane 6, 2cv o GS, del Authi Mini, del Seat 124 o del Simca 1000.

El 6 d’abril de 1974, l’estat, amb el seu decret 951, instaurava, entre altres, els 90 km/h en vies amb  voral estret. Els 70, on aquests vehicles podien arribar a unes velocitats d’uns 120 km/h i on la capacitat de frenada tots la coneixem. I compte, que en les autopistes, el mateix decret 951, instaurava els límit de les autopistes a 130 km/h!

Doncs avui, 29 de gener de 2019, Un nou Real Decret, que modifica els articles 40 i 48, torna a posar els límits de les vies a 90 km/h. Tronem als 70, a 90 km/h de la mà de la DGT.

I ho fan en una època on tecnològicament, els vehicles estan molt més preparats que els mencionats abans. Un moment on les distancies i seguretat en la frenada, són bestials. On els controls d’estabilitat i de tracció están on fire. Amb cotxes que, per si mateixos, et mantenen dins del carril. I perquè no, a poques passes del cotxe autònom.

Velocitat o Infraestrucutures?

I una vegada més, s’escuden en matèria de seguretat per que tornem als 70. Ens venen que ho fan per nosaltres, perquè anar a 100 km/h, en ple segle XXI, per carreteres secundàries, és de suïcides.

No serà, que anar a 100 km/h per aquestes vies, és de suïcides, per les infraestructures lamentables que tenim?

No serà, que algú no ha fet els deures, i ara hem de pagar tots?

Per què, d’aquesta mania de criminalitzar-nos amb la velocitat, quan la realitat és, que els inconscients són ells, per les vies que ens fan transitar?

Com els hi agraden els 70, en tots els sentits, a aquests governants. Menys retallades, menys restriccions i més despesa en infraestructures. En una época on hauriem d’actualitzar les velocitats a l’alça, ens ho fan a la baixa.

Els cotxes dels 70 enamoren, les normes dels 70 NO.

1 Comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*