9-F, sortim a passejar o no?

9-F. Ja fa bora un mes, que les xarxes socials van despertar i crear aquesta iniciativa.

Van fer una crida a tots els potencialment afectats per les restriccions de les grans capitals del País. Restriccions anunciades, sense concretar forma, a València, Madrid i Barcelona.

Una jornada reivindicativa, de caràcter social i tranquil·la. Sense tallar carreteres, ni fer marxes lentes. Una crida a sortir a passejar, o simplement, a fer els recorreguts habituals fent ús dels nostres vehicles clàssics.

Com acostuma a passar, quan s’acosta la data d’una mobilització, sempre surten veus intentant que no es realitzi. En aquest cas, rumors sobre un suposat no suport de la FEVA. Inclòs rumors, on s’afirma, que la FEVA ho veu amb mals ulls, car pot portar conseqüències negatives en les possibles taules de Negociació.

La realitat és, que no hi ha cap comunicat oficial per part de ningú. Ni donen suport, ni demanen que no es faci. Si consulteu la pàgina web de la FEVA, no hi trobareu cap advertiment sobre el 9-F.

9-F Reivindicatiu.

Aquesta iniciativa neix com una reivindicació. El problema és, que en moltes ments, i per culpa dels temps que corren, tothom associa amb reivindicació, Manifestació! Però compte, que les manifestacions pures, no van de 100.000 persones omplint Plaça Sant Jaume. La paraula manifestar, té altres acceptacions que són les que hem d’usar el dia 9-F.

Extret del diccionari:

Manifestar: Mostrar, donar a conèixer, d’una manera manifesta, posar de manifest, Mostrar, algú, d’una manera manifesta la seva existència o la seva natura.

I això és el que pretén el 9-F. Manifestar, mostrar d’una manera manifesta, la nostra existència. La nostra naturalesa, el nostre valor patrimonial històric. Mostrar, que més enllà de les 4 rodes, hi autentiques obres d’art, de restauració. Reivindicar la nostra basant artística i històrica, per què la lluita en contra de les restriccions caigui pel seu propi pes.

Personalment, no hi veig el problema. Es tracta, d’una manera pseudocoordinada, que el 9-F, totes les viles i ciutats, es converteixin en museus en moviment. De manera pacífica i endreçada. Sense causar retencions ni provoca marxes lentes. De forma natural i estètica.

Que la gent ens miri amb estima i record, i no amb enuig per les cues que els hi estem provocant dissabte. Per què si aconseguim l’estima, ho aconseguim tot.

Però una cosa és ben certa, si després de la jornada, havent sigut, una jornada pacifica i lúdica, ningú amb pes, reivindica l’actuació, de res haurà servit.

9-F, amb responsabilitat, tranquil·litat i pacifisme, d’una manera endreçada i cívica, convertim els nostres pobles i les nostres ciutats, en museus rodants. Fem ús dels nostres clàssics per les tasques dels dissabtes, o aprofitem per anar a fer el vermut en algun indret especial. Això si, qui no se sàpiga comportar, no és convidat. És una passejada, per posar de manifest, la nostra sana existència.

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*