Fiva World Rally Andorra, crònica de 10!

Fiva World Rally Andorra.

La setmana de l’1 al 7 de Juliol, Andorra es va vestir de clàssic. Deixeu-me, mititzar. Andorra, és vestir encara més, de clàssic. I ho dic així, perquè arreu es coneix la fama d’Andorra en el món dels clàssics. Un país per a ostentar un preciós museu i un en projecte. Les grans col·leccions adoren Andorra, i Andorra, fa del seu parc mòbil, d’una gran col·lecció.

Doncs a tot això, aquella setmana, l’Associació Andorrana de Vehicles Antics, i va sumar, els participants del Fiva World Rally 2019. Hi havia una gran previsió de més de 100 vehicles, però una decisió sense precedents i de vergonya de la FIVA, ho va deixar en 33. I és que, no pots autoritzar un segon ralli, i encara menys, tres setmanes abans a Àustria. La FIVA va penalitzar a tots dos països. Tan greu era, Àustria 2020?

Així i tot, el nivell dels participants va ser de gran nivell, creant estampes de somni per allà on passaven.

COTXES FIVA WORLD RALLY ANDORRA.

Tot i la davallada, els participants dignes d’admiració. Des de Jaguar E-Type o XK cabrio, passant per els Mercedes Cabrios de totes les generacions, Porsche 356 o Ferrari Mondial.

Molt destacables també, els Bristol en estat original, el LOMAX 224 ROADSTRE, el Alfa romero Giulietta SS O ELS DOS DELAGE.

I molts altres vehicles, de més i de menys, que feien de les carreteres, autèntics museus en moviment.

L’AAVA organitza un FIVA World Rally en Majúscules. Valorat amb un 10 per participants i la propia FIVA, aquí us en portem crònica!

ETAPES FIVA WORLD RALLY ANDORRA.

Us ho vam anar mostrant cada dia a Xarxes (Facebook i Instagram), etapa a etapa, menys la del dijous, on vam tenir un petit problema, per dir-ho així.

Gran ralli l’organitzat per l’AAVA. Objectiu, portar els clàssics arreu del País dels Pirineus, amb dos clars objectius. Que els participants tornessin a casa havent visitat tots els racons del país amb una gran Andorra Experience i que tots els pobles del país, tinguessin ocasió, d’admirar, les joies del ralli. Tots dos objectius, ben complets.

Així doncs, la comitiva corregué per les muntanyes de Vallnord, Per les carreteres de Sant Julià de Lòria, Bixessarri per anar a Os de Civís (Catalunya), Però també cap a Escaldes, Encamp, Canillo, Pas de la Casa……

I visites estrella també a casa nostra, com un dinar a Puigcerdà, aventures a Sort o un dinar d’Alçada a Os de Civís.

Una de les rutes més maques i ben pensades, la ruta de les tres Nacions. Andorra, França i casa nostra. Una bona manera de comparar els asfalts de cada una!!

CONCOURS D’ELEGANCE FIVA ANDORRA 2019

Dissabte, com a traca final, els amics de la AAVA ho muntaven de cara al visitant. De cara al aficionat que es desplaces a la capital per veure clàssics. Per les places d’Andorra la Vella i al aparcament de davant del Comú, els clàssics eren notoris. Per les places, els socis de l’AAVA treien els seus cotxes per exposar. I no qualsevol cosa, el millor de cada casa!

I al davant dels comú, els 33 participants del Rally, nets i pulits. Mentiria si us digues que el nets i pulits era unicament per els visitants.

A les 17h, els concursants es sotmetien a un riguròs jurat. 4 premis eren els que s’hi jugaven. Premi Fiva al més original, i 3 premis als més curiosos, espectaculars, ben restaurats i originals. Una feina meticulosa que ja començaren el dia 1, però que amb la desfilada acabaren de decidir.

Aixi doncs, el Premi Fiva s’el Endugué un Bristol, i els 3 premis, per ordre, anaren al Jaguar XK Cabrio Vermell, al Mercedes 220 Cabrio i al Alfa Romero Giulietta SS.

GRANDÍSSIM FIVA WORLD RALLY ANDORRA 2019

Un gran Rally, una gran setmana la que va organitzar la Associació Andorrana de Vehicles Antics per participants i aficionats

Grans rutes, grans activitats incloent un concert al Auditori Nacional d’Ordino i grans apats.

Però sobretot, magnífic, el equip humà, que va estar allà, per que ningú es perdes i per que a ningu li faltes de res. Els enumeraria, però son tants, que el risc de quedar malament és massa gran.

I detall d’última hora, Valoració de 10 per part de la FIVA!!!

Amics de l’AAVA, amics de l’Esquirol, amic Dejuan i Paloma, Ruben, FELICITATS i GRACIES!!

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*