Jens Lieber & Hanomag R45 Tour!

Aquest passat dimecres vaig tenir la sort de passar per la carretera i hora precisa per coincidir amb en Jens Lieber.I així, dit de pressa, el nom tampoc és que digui massa cosa.

Però si us dic que el dia 19 de Març va sortir de Munic amb el seu tractor Hanomag de 1953 per arribar a Santiago de Compostel·la, la cosa es posa més interessant oi? Doncs aquest dimecres, em vaig creuar amb ell a Sarral, a la Conca de Barbera.

I si el veus i tens temps, para i saluda. La seva aventura su val. Si la idea de fer la volta a Europa amb un Tractor del 1953 ja és prou curiosa, si a sobre i sumem COVID i confinaments…….

Jens Lieber on Tour!

Doncs en Jens porta des del 19 de març de ruta. Munic – Santiago de Compostel·la i tornada. Però no fent la línia més curta, sinó parant a visitar tot allò que pugui fer ferum a benzina, i si la fa a tractor, millor que millor!

A cada país contacta amb col·leccionistes de tractors per fer visites i intercanvis d’opinions i perquè no, alguna compra també. No ha faltat la visita al gran museu de tractors de casa nostra, a Castellbisbal amb qui ha fet molt bones relacions segons ens explica.

Alemanya, Bèlgica, França, Espanya, Portugal….. I ara de tornada Andorra, França, Itàlia, Suïssa, Àustria i Alemanya! I tot a velocitats màximes de 50km/h.

El Hanomag és quasi tot original. I dic quasi, perquè el canvi ha estat modificat per ell mateix per tal de poder tenir una relació més llarga i poder transitar amb comoditat a 50km/h. Una Caravan estandard, on porta les seves pertinences i lloc de descans ha estat acoplada. Un tandem visualment molt curiós!

Les coses del directe el van fer entrar a França quan es van tancar fronteres per la Covid i se l’hi allargà l’aventura un pel!

Fotografies i més fotografies, les que té emmagatzemades al seu aparell mòbil, instantànies de tots els racons i raconets per on ha passat, i de tots els tractors que ha vist. I per que no dir-ho, de totes les policies Europees que l’han fet parar arreu!

Una aventura en majúscules, feta en les circumstàncies més excepcionals de les últimes dècades però que no l’han fet para.

Va sortir per arribar a Santiago i acabarà fent una de les voltes a Europa més entretingudes. Una persona molt expositiva i amb un gran esperit aventurer. No escatima ni un segon per tal de poder explicar detall i detallets de la seva gran aventura!!!

Amic Jens Lieber, que tinguis un molt bon viatge de tornada!!

1 Comment

  1. C est un rêve que de faire ce que Jens a fait , je le félicite , et j ai l espoir de faire pareille un jour , moi ce ne sera pas avec un hanomag mais un deutz ou un unimog

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*