Ranault Avantime 2001, Futur clàssic?

Renault Avantime. Com sempre, us proposem noms propis com ha candidats a esdevenir Futurs clàssics. Però aquesta apreciació, aquesta etiqueta, sempre dependrà dels nostres ulls. Ja us en hem proposat algun , Opel Tigra, Ford Streetka i ara aquest.

Renault Avantime.

Les condicions per esdevenir clàssic o cotxe de culte, les coneixem. Model trencador, revolució, aparicions estel·lars, tendencia, unitats limitades o exclusivitat entre altres.

Que me’n dieu del Renault Avantime. Als nostres ulls en compleix varies. Repassem-ho.

Aquest model de la casa Francesa, aparegué al mercat l’any 2001, es a dir, ja té 16 anys. I per el seu disseny, ningú ho diria!

Renault, en aquell any, va començar uns dissenys, futuristes a més no poder. Creia que aquest era el camí. Grans cotxes en tamny i amb línies extremadament trencadores. No sols van presentar el Avantime, sino, que també sortí al mercat el Vel Satis. Dos cotxes, que per el seu disseny, s’haguessin hagut de quedar com a Concept Cars.

I tant trencador va ser, que en els dos any de producció i comercialització, sols es van produir uns 8000 exemplars.

El Avantime es basaba en la Renault Space, amb qui comparteix Bastidor. Però van decidir crear, una Space de 3 portes! Una monovolum-coupe! 

El fet de eliminar portes, els obligar a eliminar el muntant central, creant una carrosseria mono-casc extremadament pesada. I amb el poc temps de producció, la única mecànica possible, un motor gasolina 3.0 V6 de 207 cv. Aquest gran motor, amb el gran pes, prometia consums poc moderats. Més endavant, Renault, al veure que no es venia, introduí mecàniques més petites de 2.0 gasolina i la 2.2 de gasoil.

Un interior en consonàntica amb l’exterior. Compartint tablier amb la Space, li donava sensacions molt futuristes.

l’Avantime el van dotar de les tecnologies mes avantguardistes. Un exemple, l’articulació de la porta amb doble cinemàtica. Aquí tampoc van escatimar.  Un vehicle pràcticament de Vidre, per donar sensació, d’encara més amplitud.

Preu: 35000 a 41000€

Renault va creure que fe tres sals endavant, acaronar el futur, era el que el seu client Premium demanava, i es van passar de frenada. El seu disseny tant vanguardista(i el preu), va fer tirar enrere el possible comprador. Possiblement, la primera vegada, que la visió de futur de Renault, no es acompanyada per el mon. o Si?

Mireu la nova Space, poseu una foto del Avantime al costa de una de la nova Space. Similituds?

Aquesta es la historia del Avantime, una historia de vanguardia i Fracàs, però, aquesta historia el farà cotxe de culte?

Nosaltres no ho descartem, per què pràcticament compleix tots els requisits.

Model Trencador:

Revolució: En la ment de Renault Sí

Tendencia:

Unitats Limitades: Sí, Sí, Sí.

D’acord que les unitats limitades no van ser per voluntat de Renault, però al final, 8000 unitats son molt poques.

Així doncs, que en penseu? Nosaltres hi apostem.

Ranault Avantime, sense que Renault ho pretengués, va néixer directament, per esdevenir un cotxe de culte i no per ser un líder de ventes.

Salut i Benzinca

cotxesclàssics.cat

1 Comment

  1. Absolutament d’acord. I què en penseu del twingo? Serà un model de culte d’aquí a uns anys com ho és el fiat 500, el seat 600 o el citroen 2cv?

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*