Valorem Auto Retro 2018.

Auto Retro 2018. Ahir us parlàvem del corral d’Auto Retro 2018, aquella nau dedicada a la compravenda suposada entre particulars. Ara és el moment, un cop paït, de parlar d’Auto Retro en general, les sensacions que ens va deixar.

En primer lloc, podem veure l’esforç ErmEvents d’innovació o d’actualització de la fira d’Auto Retro. Han volgut apostar per les tendències que es veuen arreu.

Bones Apostes Auto Retro 2018

Concurs d’elegància.

Activitats com el concurs d’elegància, que si bé és cert que dura una estoneta, els cotxes resten exposats tot el cap de setmana. I això et dóna l’oportunitat de veure autentiques joies de principis de Segle. Vehicles impossibles de veure enlloc més que museus o en esdeveniments com aquests.+ Fotografies:

Circuit o Zona de clàssics en moviments.

Una altra de les atraccions que donaven dinamisme. Una zona amplia, on contínuament, vehicles de totes les games i estils, passejaven i feien espectacle pels visitants. Des dels camions de Bombers de Manresa i Barcelona, fins als Microcotxes cel Clàssic Motor Club del Bages, passant per molts altres.

Però també en aquest indret, els amics d’Expomotor AutoMuseum, organitzaven un espectacle de Gàngsters. Amb els magnífics vehicles de la productora, aquells Pierce Arrow de principis, organitzaven un bon espectacle típic de les pel·lícules de gàngsters de Hollywood. 2 cops al dia, tenies l’oportunitat de gaudir de l’espectacle.

Continuïtat sostinguda Auto Retro 2018.

Però tret d’aquestes innovacions, la resta, pobre. Si ho mirem en conjunt, seguim amb la mateixa mala distribució.

Clubs i Aficionats.

Un terç de l’espai se l’enduien els clubs d’arreu. Clubs que fent grans esforços, exposaven el millor de cada casa i aprofitaven l’aparador que els hi oferia Autoretro. Bona resposta dels clubs, aquest part, molt Positiva com sempre, els clubs sempre estan a l’altura.
+ fotografies.

I si els clubs han estat a l’altura, els aficionat també. El parc mòbil de la plaça univers feia, d’aquest espai, una, macro-concentració en continu. Els aficionats no fallen mai, i les joies de cada casa, allà es fan cita.+ Fotografies.

Venda de Vehicles.

Sort n’ha tingut Auto Retro aquest any que Auto Storica hagi decidit tornar. Ells sabran el perquè i com no han muntat la seva propia com l’any passat, però la seva presencia sempre omple. I amb la resta de cases com Cars by Simon, Typ 901, Alfa Sport, Cars Clasicos i demes omplien un bon espai amb grans vehicles a grans preus. + Fotografies.

Com sempre, massa Porsche. I em sobto dient això perquè en sóc un enamorat, però entre poc i massa.

Zona Recanvis.

Aquí està el gran problema de la Fira. Un gran espai dedicat els recanvis, on per omplir, un quart són joguines, un segon quart revistes i attrezzo, el tercer quart motos i cotxes en venda i la resta recanvis. Per desgràcia, Auto Retro ja no és aquell lloc on anar a buscar recanvis. Ja fa massa anys que Sils li ha pres aquest honor, però any rere any va a pitjor i no hi ha símptomes de millora enlloc.

Conclusions.

S’està convertint Auto Retro en una gran zona de venda de vehicles. I aquest any, combinant-ho amb espectacles i concursos. Però amb aquesta clara tendència d’abandonar el sector dels recanvis, punt àlgid real pels aficionats. Si vols veure cotxes despampanants, grans belleses i Porsche, Auto Retro és el teu lloc. Si vols passar una bona estona compartint opinions i converses al corral, això també ho tens garantit.

Ara bé, si busques projectes o recanvis, millor no et perdis la fira de Sils el juny.

Celebrem els esforços d’ErmEvents per intentar posar en Orbita Auto Retro, però crec que encara hi ha molt camí a recórrer per tornar a posar aquesta fira, allà on li pertoca. Per capitalitat i prestigi de la Marca Barcelona en la història del motor i carrossers.

Totes les fotografies clicant aquí.

Salut i Benzina.

cotxesclassics.cat

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*