VIII Classic Auto Madrid 2017, Houston, tenim un problema.

Aquests dies 24,25 i 26 a Madrid, ha tingut lloc la VIII Fira Internacional de Clàssic Auto Madrid.

La Ubicació, a la Casa de Campo al Palacio de Cristal.

Un edifici de tres plantes, amb uns 40000m2 hàbils per poder passejar i endinsar-te en la historia del automòbil, reviure mentalment totes les histories i moments per els que va ha anat passant la nostre afició.

Just al entrar, a la planta baixa, tota ella dedicada als recanvistes, a la venta de material de ocasió, maquetes, merxandising i demés material gulós per les nostres ments i problemàtics per les nostres carteres.

Al pis de dalt, exposició de vehicles d’època, americans, secció de Seat, secció Abarth, secció Mercedes i tots aquells stands de restauradors i compra ventes de les grans joies, Roll’s, Porsche, Ferrai, Jaguar, Bentley, etcètera.

No hi van faltar els nostres amics de la Familia Zapp. Sempre amb les mateixes ganes de compartir la seva historia i els valors que els acompanyen.

Al soterrani, tot ell dedicat a la venta de vehicles entre particular, alguna botiga de recanvis que no va cabre al pis de dalt i una exposició de militars on poder pujar, tocar i mirar.

A la part exterior, els aficionats ens van deleitar amb una grandíssima exposició amb molta varietat de vehicles. La veritat és, que un cop sorties de la visita de la fira, costava arribar a destí amb tot el que hi havia exposat.

I es trist el que us acabo de sintetitzar, que un cop fora és quan tenies feina….

Serem l’únic país del mon que anem de caiguda lliure amb les Fires de clàssics? Que ens està passant?

Si recordem Auto Retro, any a any va disminuint en qualitat i quantitat. Si pensem amb Clàssic Auto Madrid, és una réplica de AutoRetro Barcelona en  més petit, és a dir, cada cop més petit i de menys qualitat.

I no mal interpreteu les meves paraules, res a dir dels expositors, i associacions, tots ells han portat unes joies excepcionals i cuidades fins al mínim detall.

Quan veiem Retromobile Paris o Autoclasica Milan, Detroit, etcètera, cada any et sorprenen, cada any aconsegueixen la novetat, sempre et provoquen, et generen una nova il·lusió, et trempen fent-te ganes de tornar. Aquí, cada any anem a menys. És aquí on vull anar a parar.

No se a qui li pertoca, si al òrgan organitzador o a tots nosaltres, però quin es l’objectiu? Posicionar-nos fixant-nos en Milà i París o be equiparar Auto Retro amb la de Reus o Mollerussa(amb tots els respectes cap a ells)? Què té Paris o Milà per atraure a les millors cases per que portin els millors cotxes? Què és el que falla?

Per que si parlem de xifres, Retromobile son 18€ i les nostres de 15€ i us assegurem, que les sensacions no son les mateixes tot i tenir preu equivalent.

En aquest últim any, la fira que més sorpreses m´ha donat, per que ens entenguem, ha estat LleidaAntic. Amb molt poc espai però amb moltes ganes van aconseguir sorprendre al públic.

Pensem-hi, però pensem-hi bé. La nostra afició i tots nosaltres, ens mereixem tornar a tenir aquelles fires de fa uns anys, on entraves i no en volies sortir.

Salut i Benzina

cotxesclassics.cat

Fotografies: M. Valero

7 Comments

 1. jo crec que el que falle es massa professionalització, falte gla-mur, a aquestes fires les monte una empresa, que igual li done muntar una fira de animals q de cotxes q de bicicletes, el cas es cobrar les entrades cada vegada mes cares

 2. ¿Què falla?
  El punt de partida per nosaltres és per sota, en termes d’afició; en nombre d’aficionats, i profunditat de la seva afició
  A aquells païssos, la classe mitja i mitja-alta és molt més nombrosa. Aquí la classe mitja està ofegada, i no té prou excedents per dedicar-los a tan onerós “hobby”
  És a dir, aquí el mercat és mooolt més petit, i té un poder adquisitiu també inferior.

  • Però abans les grans marques apostaven per Barcelona i venien cada any. Per que no veuen atractiu Barcelona ara? on recau el problema?

 3. Como asiduo desde hace 20 años a ferias en los 4 continentes, así mismo a concursos de elegancia y otras reuniones, y como coleccionista de automóviles, ClassicAuto ha estado mejor que el pasado año y mejor que AutoRetro.
  Compararla con otras ferias de mucho más nivel es como comparar mandarinas con nueces. Nuestro querido país no tiene y nunca tendrá a corto o medio plazo ni la capacidad ni la cultura automovilística de colección (permítanme decir colección, no clásicos), así como tampoco la educación para ello. Nos creemos que lo sabemos todo y que lo entendemos todo…y mientras esto no cambie, las ferias no cambiarán lamentablemente. Hay gente que trabaja para ello…pero no se le respeta.

  • compartiendo todo lo que comenta, la pregunta, por que las grandes casas y marcas antes apostaban por AutoRetro y ahora ya no? Donde està el problema?

   • Simple. Porque se han dado cuenta de que, y repito, no hay cultura automovilística ni de colección mucho menos. No hay el interés por parte de la gente en aprender la ingeniería, el diseño, ni la historia de una marca, no menciono ya el desconocimiento por carroceros o tan siquiera por número de chasis o por el entorno histórico. Y, señores, no la habrá. Hay que aprender a convivir con ello. Tan sólo han que mirar los ejemplares que se exponen en Essen, Villa d’Este, Pebble Beach, Cavallino, Zoute, Vernasca, Mille Miglia, Tour Auto, AutoClasica Argentina, Monaco. Spa Classic, Goodwood y un largo etcétera…..si…no nos podemos comparar pero, lo que es más importante, jamás nos podremos comparar. Tan sólo mirar el nivel de los jueces…El interés no está creado fundamentalmente por aplaudir el que menos hace y la envidia. Subastas, pequeñas nacionales y a nivel internacional….es otro caso similar. No vienen porque es el país del pelotazo,del hacer negocio, no del coleccionar por el nivel del vehículo. Personalmente y respetuosamente, y como yo mismo muchos coleccionistas, no asistimos más a concentraciones ni ferias porque lo que vemos allí es lo mismo que vemos por las calles…sólo coches populares y, con coches populares, no hay ningún evento que se mantenga: sea feria, exposición, subasta o lo que queramos montar. Sólo se mantendrán los mercadillos de piezas porque son necesarios para el funcionamiento de dichos vehículos populares.
    Mirad las revistas…próximamente desaparecerán más…y nacionales.
    Y en España hay excelentes colecciones muy privadas pero debido a lo anteriormente expuesto…, simplemente no se enseñarán jamás….Ejemplo: en UK le dan las gracias a los propietarios por sacar los vehículos a la calle y eventos y que la gente pueda admirarlos (nadie se acerca a tocarlos), aquí simplemente insultamos al propietario, sentamos a los niños en su coche, lo tocamos, manoseamos, sin importarnos en lo más mínimo el ejemplar del que se trate. Grandes coleccionistas españoles van fuera a enseñar sus reliquias.
    No es un tema de crisis, es un tema meramente cultural y educativo.

    • Desgraciadamente, no podemos estar más de acuerdo. Però creo que todo es posible, y llegarà el dia que podremos coger este articulo y sus respectivas apreciaciones, y ver-lo como pasado. Tiene que llegar el dia en que dejemos de estar menos preciados y pasar a ser mas respetados y apreciados. Tenemos que entender que las ferias internacionales no son de venta de recambios, sino de exposición de verdaderas joyas. Para recambios, ya esta internet. Si no podemos ir a las ferias para sorprender-nos, para que ir? A caso pagamos entrada en el supermercado para comprar?

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*